Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Pedallar sağlıklı yaşam için çevrilecek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” protokolü kapsamında, öğrencilere bisiklet dağıtımı yapılacak. Uygulama, gençleri fiziksel aktiviteye teşvik etmek için gerçekleştiriliyor..

Pedallar sağlıklı yaşam için çevrilecek
Aksaray Anadolu AŞ
17 Kasım 2015 12:08

ASÜ Senato Salonu’nda düzenlenen “Protokol İmza Töreni”nde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, modern insanın en büyük sorunlarından birisinin hareketsizlik olduğunu, hareketsizliğin beslenme sorunlarıyla birlikte düşünüldüğünde, ortaya kilo artışı ve obezite probleminin çıktığını belirtti. Hem Dünya Sağlık Örgütü’nün, hem Sağlık Bakanlığı’nın, hem de Aksaray’da sağlıkla ilgili kuruluşların en büyük kaygılarından birisinin obeziteyle mücadele olduğundan söz eden ASÜ Rektörü, “Üniversite olarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu nedenle Halk Sağlığı Merkezimizle imzaladığımız protokolü çok önemsiyoruz. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için gerçekleştirilen bu organizasyonu en iyi uygulayan kurum olmak için çalışacağız” dedi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Oğuz Keleş ise üniversite ve Milli Eğitim okullarında teorik eğitimler verdiklerini ve bu eğitimleri pratiğe entegre etmek için böyle bir organizasyonun gerçekleştirildiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı. Bisiklet dağıtımlarının ilerleyen günlerde gerçekleştirileceği açıklandı. Törene, Rektör Yardımcısı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz da katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.