Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Piri Mehmet Paşa alt geçit projesi başlıyor

Halk arasında Efor kavşağı diye bilinen bölgeye yapılması planlanan Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinin projesi hazırlandı. Projenin ihalesi ise önceki gün gerçekleşti.

Piri Mehmet Paşa alt geçit projesi başlıyor
Aksaray Anadolu AŞ
11 Nisan 2017 13:35

Halk arasında Efor kavşağı diye bilinen bölgeye yapılması planlanan Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinin projesi hazırlandı. Projenin ihalesi ise önceki gün gerçekleşti.

Başkan Yazgı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Halkımızın merakla beklediği Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projemize önümüzdeki aylarda başlayarak bu yıl içerisinde tamamlayıp inşallah trafiğe açacağız. Bu büyük proje şimdiden şehrimize hayırlı olsun. Bize güvenen destek ve dualarını esirgemeyen tüm hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum ”dedi

Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesi’nin başlamasıyla birlikte bölge adeta şantiyeye dönecek. Geçtiğimiz günlerde TMO’dan tapusu alınan siloların kaldırılması ve eski terminal bölgesine yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısı’yla birlikte bölge baştan sona değişerek yeşil alanları, modern dükkan ve alışveriş merkezleri ile birlikte yepyeni bir yaşam merkezine kavuşmuş olacak.

Toplam 8 şerit olacak

Alt geçidin tüm yönleriyle o bölgede büyük bir rahatlamaya neden olacağını belirten Başkan Yazgı, “Silolar ve eski terminal bölgesinde yapılacak olan yoldan çekmelerle birlikte alt geçit toplamda 8 şerit olarak projelendirmesi yapıldı” dedi

Mayıs yada Haziran ayında kazma vuruluyor

Belediye İhale komisyonu, Piri Mehmet Paşa Alt Geçit projesinin ihalesini önceki gün gerçekleştirdi. Komisyonun yüklenici firma ile ilgili incelemesi halen sürüyor. Olağan üstü bir durum olmaması halinde alt geçit için ilk kazma Mayıs sonu yada Haziran ayı içerisinde vurulacak. 2017 yılının son aylarında köprülü yolun bitirilmesi hedefleniyor. Yeni yıl ile birlikte yol tekrar trafiğe açılarak bölgede elzem haline gelen trafik sorunu böylece çözülmüş olacak.

Hedef bu yılsonu açılışını yapmak

Alt geçidin tamamlanma süresi ile de bilgi veren Başkan Yazgı, “Biliyorsunuz o bölge hem trafik yoğunluğu hem de alt yapı yoğunluğu çok fazla olan bir bölge MEDAŞ’ın elektrik hattı, doğalgaz şirketinin ana hattı, Telekom’un telefon ve fiber optik kabloları belediyemizin su ve kanalizasyon hatları bulunmakta bunların alternatif yolları ile ilgili kurumlarımızla temas halindeyiz bu yoğunluğu da göz önünde bulundurularak 4 veya 5 ay gibi bir sürede Piri Mehmet Paşa Alt Geçidinin İnşaatını bitirerek bu yılsonunda trafiğe gibi açmayı planlıyoruz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.