Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Profesör Yılmaz Yozgat’ta öğretmen ve öğrencilerle buluştu

Profesör Yılmaz Yozgat’ta öğretmen ve öğrencilerle buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mart 2019 10:01

Aksaray Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Kavramların Derinliğinden, Değerlerin Bütünlüğüne” konulu eğitim seminerleri çerçevesinde öğretmenlerle ve öğrencilerle buluştu.

Yozgat Bozok Salonunda gerçekleşen eğitim seminerlerinde Profesör Yılmaz “Değerlerin Hayata Yansıması ve Benimsenmesi: Eğitim Boyutu” başlığında sunum gerçekleştirdi.

İki gün süren etkinlikler boyunca Bozok Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Dr. Fikret Yılmaz, Dr. Öğretim Üyesi Ejder Çelik, Dr. Öğretim Üyesi Recep Temel ve Dr. Öğretim Üyesi Enes Akyüz, değerlerin kavram, felsefi ve geçmişten günümüze karşılığı üzerine sunumlar yaptı.

Programda eğitim seminerleri sonrasında katılımcı öğretmenlerle proje atölyesi etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğretmenler, grup çalışması ile frekans aralığı yüksek olan değer başlıkları üzerinden proje planlaması gerçekleştirdiler ve bunları programın sonunda sundular. Yozgat İl Milli Müdürü Yusuf Yazıcı tarafından program sonunda katılımcılara sertifika ve eğitimde katkıda bulunan eğitimcilere teşekkür belgesi verildi.

Program kapsamında Profesör Yılmaz, Yozgat Şehitler Fen Lisesinin öğrencileri ve öğretmenleriyle Hayri İnal Konağında buluşarak, “Modern Teknoloji Ekseninde Değerlerimiz” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Nomofobi, kuşaklar, değer-erdem ilişkisi gibi kavramları sorgulayarak söyleşisine başlayan Profesör Yılmaz şu konulara değindi;

“Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli bileşeni; eğitimdir. Akademik başarıyla, insani ve ahlaki başarı arasında gelgitleri yaşayan günümüz dünyasında, ülkemiz insanının ortalama ufkunu, fikrini, irfanını yükseltmek ve yüceltmek istiyorsak; bilgiden bilgeliğe, sıradanlıktan entelektüele geçişlerin ilk halkasını oluşturmak durumundayız. Hayatın birbiriyle irtibatlı olan sosyal halkaları ve unsurları içinde ilk halkaya gönüllü olarak talip olmamız gerekir. Entelektüellik yalnızca alanında nitelikli bir uzman olmak değildir. Alan bilgisine hâkimiyetle birlikte; edebi, felsefi, sanat, spor, belagat ve estetik boyutlarıyla gündeme dair bilgi ve görgüyü taşıyabilme vasfına sahip olmaktır. Zaten Türk Eğitim Felsefesinin amaçlarında belirtilen, iyi insan, iyi vatandaş, iyi üretici ve iyi tüketici yetiştirebilme gayretinin arka planındaki beklenti de burada saklıdır. Bir yandan kuşaklar arası evrilmelerle, insanlık yeni bir kuşağın doğuşuna gebeyken, diğer taraftan insanlığın hayatını kolaylaştıran, ihtiyaçlarını ve konforunun sağlayan endüstri devrimleri gerçekleşmektedir. Bu gelişim ve değişim bir takım bağımlılıkları netice vermektedir. Bunlardan biri de alışılagelen bağımlılıklardan öte dünyada hızla yayılan teknoloji bağımlılığıdır. Modern teknolojiden soyutlanabilir miyiz? Elbette soyutlanamayız. Bu modern dünyanın bir gerçeği. Aslonan teknolojideki baş döndürücü gelişmeleri ve insanlığa sunduğu ürünleri amacına uygun ve dozajında kullanabilmektir. Kullanırken hayattan ve hayatın en önemli unsuru olan çevremizden kendimizi soyutlamamak, medeniyetimizin ve kültürümüzün en temel olgusu olan insani değerlerimizden uzaklaşmamaktır. Şahsiyet eğitimi yalnızca günümüz toplumlarının gündeminde ve kaygısında değildir. Yüzyıllar önceki El Farabi, Yusuf Has Hacib, Kaşgarlı Mahmut, Hoca Ahmet Yesevi gibi Türk Bilginlerinin eserlerine bakıldığında kusursuz, ferasetli, cesur ve kâmil insan profilinin tariflerine rastlanır. İnsanlık, İslamlık ve Müslümanlık arasında açılan makasla birlikte, ahlaki değerleri ve vicdanı sorgulamalıdır. Sonuçta varmamız gereken yer, akademik başarıyla birlikte insani ve ahlaki başarıyı sağlamak adına şahsiyetli bireyler olabilmek, yetiştirebilmektir.”

Söyleşi sırasında öğrenciler Profesör Yılmaz’a merak ettik soruları yönelttiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.