Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Protokol şehit yakınlarıyla buluştu

Aksaray’da Şehitler Haftası nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Aksaray Belediyesi tarafından ortaklaşa bir program organize edilerek şehit aileleriyle bir araya gelindi.

Protokol şehit yakınlarıyla buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mart 2017 23:50

Aksaray’da Şehitler Haftası nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Aksaray Belediyesi tarafından ortaklaşa bir program organize edilerek şehit aileleriyle bir araya gelindi.

Ağaçlı Melendiz Otel’de gerçekleştirilen yemeğe programa Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Gazi Demir, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay ve çok sayıda şehit ailesi ve yakını katıldı.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehitlerin hiç b.ir zaman borcu ödenmediğini belirterek, “Bizleri öyle yetiştirmişiniz ki, öyle güzel bir vatan aşkı, millet aşkını yüreğimize koymuşunuz ki, biz bunu 15 Temmuz’da öyle güzel yaşadık. Hani o İstiklal Marşı’nda Mehmet Akif Ersoy’un söylediği korkmanın ne demek olduğunu biz meydanlara hep birlikte çıkarak gösterdik. Şehitlerimiz bulundukları mevkilerde canlarını vererek bunu göstermiş oldular ve biz onlara minnettarız. Bugün burada konuşabiliyorsak, bugün hizmetlerimizi en kaliteli ve en güzel şekilde yapabiliyorsak bu şehitlerimiz sayesinde oldu. Şehitlerimize biz hiçbir zaman borcumuzu ödeyemeyeceğiz ama elimizden geldiği kadar, yüreğimiz yettiği kadar ve her an sizlerle beraber olarak, onların anılarını taze tutarak ve onlarla beraber bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı ve bu ezanı hiçbir zaman indirmemek ve dindirmemek için gayretlerimiz devam edecek” dedi.

‘Yeter ki vatan sağ olsun, biz canımızdan vaz geçeriz’

Milletvekili Mustafa Serdengeçti, her ailede bir şehit olduğunu belirterek, “Bizim memleketimizde her ailede mutlaka bir şehit vardır. Eskiden de vardır, şimdi de vardır, bundan sonra da olacaktır. Çünkü biz önce rabbimizi çok seviyoruz, sonra vatanımızı çok seviyoruz. Vatan bizim için o kadar kutsal ki, eğer vatanımız olmazsa bugün burada olamayız. Yeter ki vatan sağ olsun, biz canımızdan vaz geçeriz. Şehitlik o kadar güzel bir şey ki Peygamberlikten sonra en yüksek makam. Onlar şehit oldular, çok büyük bir makama erdiler, bizlerde sıradayız. Ve inşallah Allah bizlere de nasip eder şehit olmayı. Çünkü şehit olmak herkese nasip olacak bir şey değil. Bilhassa vatanı, dini için şehit olmak en yüksek şehitlik makamıdır. İş ve dış mihraklar ne yaparlarsa yapsınlar bu şehitlerin dualarını rabbimiz kabul etmiş, ne bu milleti bitirecektir, ne bu milleti, devleti bölecektir, ne bu vatanı yok edecektir. İnşallah ilelebet baki kalacağız. Bu milletin evlatları dini için, kuran için, bayrak için gözlerini kırpmadan canlarını feda ediyorlar” dedi.

‘Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, bugün şehitlerin sayesinde var olunduğunu belirterek, “Bugünkü yaşadığımız hayat, aldığımız nefes, burada beraber olmamız, tüm hepsi şehitlerimizin mirası. Bugün bizler birbirimize şehitlerimizin mirasıyız. Onlar canlarını verdiği için burası bizim vatanımız. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Hepimiz şehit oğluyuz aslında. Ama bir şey daha var ki, ateş düştüğü yeri yakar. Yaşlanmayan acılar, unutulmayan acılar vardır. Evlat acısı da hiç yaşlanmayan, unutulmayan bir acıdır. Ama şunu bilin ki, bu işin farkında olan herkes şehitlere gıpta eder, sizlere gıpta eder. Bende gıpta ediyorum” şeklinde konuştu.

‘Bu topraklarda koyun koyuna yatan 250 bin şehidimiz var’

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise, “18 Mart’ın şehitler günü olarak kutlanmasının önemli bir nedeni var. Tarihimiz birçok savaşla, bu ülkenin vatan toprağı için, bayrak için şehit olunan birçok savaşla süslenmiş, adeta her sayfası altın kelimelerle yazılmış muhteşem bir tarihe sahibiz. Ancak, 18 Mart dünyada belki eşi benzeri görülmemiş, 250 bin şehit verdiğimiz önemli bir savaş. Bugün belki ülkemizin bağımsız olarak devam etmesinde en önemli etkenlerden biri o topraklarda, o daracık topraklarda koyun koyuna yatan 250 bin şehidimiz. Onları da bu vesile ile rahmetle, şükran ile anıyorum. Biz millet olarak vatan sevgimizi, bayrak sevgimizi, ezan sevgimizi her zaman gösteriyoruz. Son 30 yıldır maalesef bölücü terör örgütü ile hem kolluk kuvvetlerimiz, hem Türk Silahlı Kuvvetlerimiz canı pahasına bu ülkenin topraklarını korumak için mücadele ediyor. En sonunda 15 Temmuz’da bu ülkenin evlatları kendilerini mermilerin, tankların, uçakların önüne atarak vatan sevgisini, ezan sevgisini, bayrak sevgisini tüm dünyaya gösterdi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri şehit yakınları ile görüşerek talepleri dinledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.