Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Psikoloji taban puanları devlet üniversiteleri

Psikoloji taban puanları devlet üniversiteleri
Aksaray Anadolu AŞ
27 Temmuz 2018 17:15

31 Temmuz 2018 itibariyle sınav sonuçları açıklanıyor olacak. Adaylara puanlardan ziyade sıralamalarına bakmalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle bu sene yapılan sınav sonrasında daha az puan türü hesaplanıyor olacak. Bu yüzden de sıralamalar oldukça önemli olup sizden önceki adayların yerleşme eğilimlerine göre siz de yerleşiyor olacaksınız.

Psikoloji taban puanları sayfasından devlet üniversitelerine baktığımızda birçok devlet üniversitelerin kontenjanı artmış olup 90 kontenjandan 100’e çıkarılmış hatta Yıldırım Beyazıt gibi bazı üniversiteler 60 kişiden 90 kişiye çıkartmış. Bu kontenjanların artması hafif de olsa psikoloji sıralamalarında gerilemeye yol açacakken aynı zamanda hukuk kontenjanlarını da etkilediğini unutmayalım.

Özellikle hukuk taban puanları sayfasına baktığımızda birçok devlet üniversitesi psikolojiye nispeten kontenjan azalışına gitmiş. Bazı üniversiteler her ne kadar 0 gözüküyor olsa da ilgili üniversitenin o programları başka üniversiteye devredildiği için öyle gözüktüğünün altını çizmeliyiz. Mesela gazi üniversitesi hukuk kontenjanı artık 0 olurken hacı bayram veli üniversitesi hukuk fakültesi olarak öğrenci alımı yapacak. Ancak geçen sene 480 olan kontenjan bu sene 460 a düşürülmüş.

Bu sene tercih döneminde birçok adayın kafası karışık olacak eğer çok yardımcı olacak kimse etraflarında yoksa ücretsiz olarak taban puanları sayfası yetkilileri yardımcı olacaklarını belirtiyor. İlgili sayfayı ziyaret ederken sorunu sor bölümünden tercihlerinizi iletebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.