Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Rektor Şahin: Basın demokratik sistemin vazgeçilmez ögesidir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Rektor Şahin: Basın demokratik sistemin vazgeçilmez ögesidir
Aksaray Anadolu AŞ
9 Ocak 2017 20:17

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İçinde bulunulan dönemin iletişim çağı olduğunu ve basının halkın haber alma hakkının işlerlik kazanmasındaki en önemli dinamikler arasında bulunduğunu kaydeden Şahin, doğru bilgi ve haberin, kamuoyunu aydınlatmanın en temel unsurlarından birisi olduğunu vurguladı.

Topluma faydalı olmayı ilke edinen, milli ve manevi değerlere bağlı, etik unsurlar çerçevesinde icra edilen gazetecilik mesleğinin, önemli bir kamu görevi olduğuna dikkat çeken Şahin, “Bilgi edinme ve olup bitenden haberdar olma gibi ihtiyaçlar, basının çalışmalarıyla önemli ölçüde giderilmektedir. Basın bu anlamda, demokratik sistemin de vazgeçilmez ögelerindendir. Doğru, objektif, ahlaki ölçüler etrafında ve toplum menfaati gözetilerek icra edilen gazetecilik, ülkemizin yarınları bakımından da önem arz etmektedir” dedi.

Aksaray basınının da ciddi emek ve gayretle çalışmalar yaparak, üniversitedeki gelişmeleri geniş bir kitleye ilettiğini söyleyen ASÜ Rektörü, “Çalışmalarımızın duyurulması noktasında gösterdikleri çabalar münasebetiyle, Aksaray’ımızda görev yapan yerel ve yaygın medyanın tüm temsilcilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.