Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Rektör Şahin, İmam-Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, iyi insan olmanın hayattaki en önemli amaç olduğunu söyledi.

Rektör Şahin, İmam-Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mayıs 2017 17:03

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, iyi insan olmanın hayattaki en önemli amaç olduğunu söyledi.

Şahin, Sultanhanı Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu. Eğitim hayatının en önemli parçalarından birisinin lise olduğunu, buradaki iyi hazırlığın üniversite eğitimini doğrudan etkilediğini kaydeden Rektör Şahin, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Aile ve öğretmen kavramlarının önemine dikkat çeken Şahin, “Hayatta sizin başarılarınızdan rahatsızlık duymayan iki grup vardır; bunlar anne-babalarınız ve öğretmenlerinizdir. Hiçbir anne-baba çocuğunun iyi yerlere gelmesinden rahatsız olmaz. Aynı şekilde hiçbir öğretmen de bundan bir rahatsızlık duymaz. Bu nedenle onların kıymetini bilin” dedi. Geçmişe kıyasla günümüz öğrencilerinin pek çok açıdan daha şanslı olduğunu söyleyen Şahin, “Artık okullarımızdaki fiziki ve teknolojik imkânlar çok gelişti. Bizlerin döneminde bu imkânlar son derece sınırlıydı. Sizden beklenen, derslerinize özen göstermeniz, çok okuyarak kendinizi geliştirmeniz, iyi insan olmanızdır” dedi. Üniversite tercihinin de kişinin hayatının önemli bir noktası olduğuna değinen ASÜ Rektörü, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Sırf ismi ya da popülerliği münasebetiyle bir bölüme yönelmek sizleri mutlu edemeyebilir. Hayatta karşılığı olan bölümleri değerlendirmelisiniz. Bunu yaparken de mutlaka ailenizle ve öğretmenlerinizle görüşün, onların da fikirlerini alın.”

Şahin, yaptığı konuşmanın ardından okul yöneticileri ve Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak’la görüşerek, işbirliği içinde yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.