Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Rektör Şahin İmam Hatip Lisesi’nde konferans verdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrenci-öğretmen ve anne-çocuk ilişkisinin, hiçbir menfaat içermeyen ilişkiler olduğunu söyledi..

Rektör Şahin İmam Hatip Lisesi’nde konferans verdi
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2016 13:01

Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle buluşan ve bir kariyer sohbeti gerçekleştiren Rektör Şahin, kendi eğitim süreci başta olmak üzere hayat deneyimlerini paylaştı ve öğrencilere son derece önemli nasihatlerde bulundu.

Ortada bir başarı hikâyesi varsa bunun sadece kişiye ait olmadığını, bu başarının aslında kolektif bir başarı olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Her şeyden önce Allah’ın yardımı olmadan kişinin kendi başına bir şeyleri başarabilmesi mümkün değildir” dedi.

İlkokuldan sonra, okumaya olan ilgisini tespit edenler sayesinde ortaokul ve liseye gidebildiğini ve bu kişilere her zaman duacı olduğunu kaydeden Prof. Şahin, “İnsan hayatında önemli dönüm noktaları vardır ve bazı kişiler bu dönüm noktalarında karşınıza çıkar, Allah onları size vesile kılar. İyi niyetle çalışmak lazım; böyle olursa karşınıza mutlaka iyi niyetli insanlar çıkar ve hayatınız farklı bir noktaya evrilir” dedi.

İnsanların hayatlarında, işlerinde hatalar yapabileceğini ancak, önemli olanın sistematik hatalar yapmamak olduğunu dile getiren Şahin, öğrencilere şu nasihatlerde bulundu: “Her zaman ölçülü hareket edin. Mutlaka okuyun. Konuyu daha etraflı anlayabilmek için çapraz okumalar yapın. Anne-babanızın ve öğretmenlerinizin kıymetini bilin. İki ilişki vardır ki; bunlar menfaat temelli değildir. İlki öğretmen-öğrenci ilişkisidir. Hiçbir öğretmen “Öğrencim benden daha iyi yerlere geldi” diye üzülmez. Bir diğeri ise anne ile çocuğu arasındaki ilişkidir” dedi.

Konferansın ardından Okul Müdürü Yasin Sır, Rektör Şahin’e bir tablo hediye etti. Şahin daha sonra, okul yönetimiyle kısa bir sohbet gerçekleştirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.