Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 27°C

Rektör Şahin istişare toplantısında öğrencilerle buluştu

Rektör Şahin istişare toplantısında öğrencilerle buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mayıs 2018 23:49

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrenciler, akademisyenler ve diğer tüm çalışanları ile ASÜ’nün büyük bir aile olduğunu söyledi.

Belirli aralıklarla aile içi toplantılar yaparak sorunları direkt dinleme, öneriler alma ve hasbihal etme hususunu önemsediklerini kaydeden Şahin, Senato Salonu’nda çeşitli fakültelerde eğitim-öğretim gören ikinci sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Yaptıkları tüm çalışmalarda altı temel prensip üzerinden hareket ettiklerini söyleyen ASÜ Rektörü, “Bunlardan ilki ‘Az da olsa devamlı olan’ ilkesidir. Biz, bir kereye mahsus işler yapmak yerine, küçük adımlarla kalıcı işler yapmayı önemsiyoruz. Bu ilkeyi ‘İki günü birbirine denk olan zarardadır’ ilkesiyle de tamamlıyoruz. Bir yandan küçük adımlarla ilerliyoruz ama diğer yandan da bugünle yarın, bu haftayla bir sonraki hafta, bu yılla sonraki yıl arasında bir fark olsun da istiyoruz. Öte yandan bizim bir sayı takıntımız yok. Niteliğin sayılardan daha önemli olduğu kanaatindeyiz” dedi. ASÜ’nün geniş bir aile olduğunu ve Üniversiteyi yönetenlerin de meleklerden oluşmadığını ifade eden Prof. Şahin, dördüncü ilkelerinin sistematik hatalar yapmama olduğuna dikkat çekti. Medeniyet tasavvurlarında kadınların ayrı bir önemi olduğunu, toplumu dönüştürme noktasında kadınların gücüne inandıklarını kaydeden Şahin, “Kadınların ve kızlarımızın çalışmalara katkı sunmasını öncelemek ve buna imkân sağlamak da bizim beşinci ilkemiz. Son olarak da estetik, zarafet, nezaket gibi değerlerin gelişmesi için kültür-sanat alanında ilerlemek gerektiğinin bilincindeyiz. Bu manada, Üniversitemizde gerek Rektörlük eliyle, gerekse öğrenciler eliyle etkinlikler düzenliyoruz ve bu işi önemsiyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra öğrenciler tespit ettikleri sorunları ve taleplerini sıraladı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ve Prof. Dr. Engin Deligöz’ün de katıldığı toplantıda notlar alındı, sorular cevaplandırıldı.

Rektör Şahin, etkinliğin sonunda öğrencilere teşekkür ederek, “Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Umarız her şey istediğiniz gibi ilerler. Ailelerinize büyük gururlar yaşatmanızı ve buradan hayırlı şekilde mezun olarak hayata atılmanızı diliyoruz” temennisinde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.