Dolar 32,4883
Euro 34,7656
Altın 2.490,41
BİST 9.552,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Açık
Aksaray
25°C
Açık
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C

Rektör Şahin: Türkiye’yi ASÜ’ye taşıyoruz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’ye Türkiye’nin her şehrinden öğrencilerin geldiğini ifade ederek, “Bu, şehrimize Türkiye’yi taşıyoruz anlamına geliyor” dedi.

Rektör Şahin: Türkiye’yi ASÜ’ye taşıyoruz
Aksaray Anadolu AŞ
28 Ekim 2017 01:50

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’ye Türkiye’nin her şehrinden öğrencilerin geldiğini ifade ederek, “Bu, şehrimize Türkiye’yi taşıyoruz anlamına geliyor” dedi.

– Önümüzdeki Yıl Dış Ticaret Bölümü Açılacak –

Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu binası düzenlenen törenle açıldı. Etkinliğe TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve İlçe protokolü de iştirak etti. Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Şahin, ASÜ’nün tüm birimlerinin eşit kıymeti haiz olduğunu belirterek, Şereflikoçhisar için de yatırımların sürdüğünü söyledi. Önümüzdeki yıl için Dış Ticaret Bölümünü açmayı planladıklarını ifade eden ASÜ Rektörü, “Pasif olan bölüm ve programları da, -akademisyen eksiklerini tamamlayarak- açmak arzusundayız. Böylece, buradaki okullarımız büyümeye devam edecek” dedi.

– Fakülte Hususunda Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız –

ASÜ’de 25 bin öğrenci olduğunu ve nüfus olarak bakıldığında -sembolik olarak- Aksaray’ın en büyük ilçesinin ASÜ olduğunu kaydeden Şahin, bu durumun şehre pek çok bakımdan önemli katkılar sunduğunu söyledi. İlgili katkının sadece ekonomik olmadığına dikkat çeken Prof. Şahin, “Üniversiteler hem etkiler, hem de etkilenir. Bir yandan gelen öğrenciler yöreyle temas eder, diğer yandan da öğrenciler yöreyi etkiler ve katkı sunar. ASÜ’de Türkiye’nin her ilinden öğrenci var. Bu, şehrimize Türkiye’yi taşıyoruz anlamına geliyor. İlçedeki öğrenci sayımız da zaman içinde artacak. İlçemizdeki okullarımıza oldukça yüksek puanla öğrenci alıyoruz” dedi. Şahin, konuşmasının son bölümünde fakülte taleplerine dair ise şunları söyledi: “Bu noktada bizim üzerimize düşen görevler var ama siyaseten de bu husus desteklenmeli. Talepler olgunlaşırsa biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu kampüs iki birimle faaliyetlerine devam ediyor ve binalara hayırseverlerin çok kıymetli destekleri oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

– Artık İhanet Edenlere “İşine Bak” Diyenler Var, Çok Şükür –

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ise eskiden “Ordu göreve” pankartının altında yürüyen Rektörler, akademisyenler olduğunu; şimdi ise -15 Temmuz gecesindeki gibi- orduda Mehmetçiğin elbisesine de, orduya da ihanet edenlere “İşine bak” diyen gençlerin, rektörlerin, hocaların olduğunu söyledi. Bunun şükredilmesi gereken bir tablo olduğuna değinen Gündoğdu, “Bazı konularda geç kalmışız. Adliyeye ayrılan payın 1.8 milyardan 25 milyara çıkartılmış olması, bu payı onlarca kat büyütmüş olmamız çok önemli. Ama bilimin teknolojiyle buluşmasındaki pay yetersiz. Yeniden Büyük Türkiye cümlesini içi dolu şekilde kuracaksak, istihbaratımızdan teknolojik teçhizatımıza kadar her şeyin yerli olması gerekiyor” dedi. Gündoğdu, okulun yapımına emeği geçenlere de teşekkür ettiği konuşmasını, “Üniversitesiz bir ilimiz yok. Bu, 90 yılda yaptıklarımızı 15 yılda yaptığımız anlamına geliyor. Artık 15 yılda yaptığımızı da 3-4 yılda yapabilmemizin önünde hiçbir engel yok” şeklinde tamamladı.

– Eğitimle İcraat Sahalarını Geliştirmek Durumundayız –

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu da açılış töreninde kısa bir konuşma yaptı. Şereflikoçhisar’da eğitime bakıştaki perspektif düzgünlüğünün kendisini heyecanlandırdığını ve son derece mutlu ettiğini söyleyen Aydoğdu, “1984 yılında Kaymakamlığa başladığımda ilçelerimiz ve beldelerimiz askeri tesisler isterdi. Şimdi ise fakülteler isteniyor. Ancak mesleki eğitimle üniversiteyi, eğitimle icraatı, üniversitedeki bilgiyle bu bilginin uygulandığı sahaları geliştirmek durumundayız. Bununla alakalı çalışmalarda mesafe almaya çalışıyoruz” dedi.

– İki Bölümün Aktif Olduğu Okulda 616 Öğrenci Var –

Törende Belediye Başkanı Ferda Polat ve Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin okulun kuruluş sürecine dair bilgiler verdi ve fakülte noktasındaki tüm çalışmalara imkânlar çerçevesinde destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Aktaş ise 616 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirterek, iki bölümün aktif durumda olduğunu, iki bölümü açmak için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesildi ve açılışı yapılan okulun donatıları gezildi. Etkinlik öğle yemeği ve Cuma Namazının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.