Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
BİST 8.730,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Rektör Şahin yetimlerle sohbet edip oyunlar oynadı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bireylerin, hayatlarını önemli değerlerle doldurması gerektiğini, böylece önemsiz detayların etkisinin ciddi manada azalacağını belirtti..

Rektör Şahin yetimlerle sohbet edip oyunlar oynadı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Temmuz 2017 19:21

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bireylerin, hayatlarını önemli değerlerle doldurması gerektiğini, böylece önemsiz detayların etkisinin ciddi manada azalacağını belirtti.

Şahin, İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) çocuklara yönelik düzenlediği “Yaz Okulu” programına konuk olarak katıldı ve çocuklarla sohbet etti, onların oyunlarına dâhil oldu, hal ve hatırlarını sordu. İman, bayrak ve devlet sevgisi, aile gibi kavramların çok önemli değerler olduğunu ve hayatın bu gibi değerlerle doldurulması gerektiğini ifade eden Prof. Şahin, bu anlatımını cam bir kavanoz içine taşlar ve kumlar yerleştirme örneği ile pekiştirdi. Hayatın önemsiz şeylerle doldurulması durumunda, içine çok az değerli şeyin sığdırılabileceğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Tıpkı, kavanozun içine yerleştirdiğimiz kum ve taşlar örneğinde olduğu gibi. Eğer önce kumları, yani küçük ve değersiz olanları kavanozun içine koyarsak, büyük taşlara, yani daha değerli olanlara yer kalmıyor. Önce büyük taşları kavanoza koyarsak, daha fazla sayıda taşı yerleştirebiliyoruz ve kumlar buna mani olamıyor. İşte hayatımızı da bir kavanoza benzetirsek, içine önce en değerli olanları almamız gerekiyor. İman, aile, eğitim, bayrak, devlet, millet… Bunların hepsi, insan olarak hepimizin öncelemesi gereken değerler. Hayatınızı kıymetli şeylerle doldurursanız, önemsiz şeylerin etkisini de ciddi manada azaltmış olursunuz” dedi.

Yetimlerle alakalı her programa iştirak eden ve bunun toplumsal bir ödev olduğunu kaydeden Prof. Yusuf Şahin, “Yetim gülerse dünya güler. Biz de bu sloganla hareket ediyoruz. İHH’nın düzenlediği bu etkinlikte çocuklarımızla birlikte olmak, onlarla sohbet etmek, oyunlarına katılmak, onların duygu dünyasına girebilmek çok önemli. Biz, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yetimlerimizin yanındayız” dedi..

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.