Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Rektör Şahin’den Ziraat Odası ve KOSGEB’e işbirliği ziyareti

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak’la görüştü; kurumlar arası işbirliğine dair fikir alışverişinde bulundu.

Rektör Şahin’den Ziraat Odası ve KOSGEB’e işbirliği ziyareti
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mart 2016 12:37

– Toprak Tahlil Laboratuvarı Hazır Hale Geliyor –

Ziraat Odası ziyaretinde, Türkiye’de tarımla ilgili fakülte, bölüm ve programların öğrenciler tarafından tercih edilmediğini ve bunun üzücü olduğunu dile getiren ASÜ Rektörü Şahin, “Öğrenciler tarımla ilgili programları tercih etmez noktaya geldi. Üniversitemizde tarımla ilgili programlara baktığımızda, bunlardan bir kısmı ya hiç öğrenci almıyor, ya da öğrenci alamayacak noktaya doğru gidiyor. Ziraat Fakülteleri de dâhil olmak üzere tarımla ilgili bölüm ve programlarda ciddi bir tercih düşüşü var. Bu durum, Türkiye’de, üniversitelerin tarıma yapacağı katkıları da azaltıyor” dedi.

Tüm bunlara rağmen Aksaray tarımına samimi şekilde katkı sunmak istediklerinden söz eden Prof. Şahin, “Kadromuzda tarımla ilgili akademik çalışmalar yapmış arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız gerek bireysel, gerekse kurumsal anlamda, Aksaray tarımına katkı verebilirler. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bir diğer katkımız ise Toprak Tahlil Laboratuvarımız olabilir. Atıl halde bulunan laboratuvarımızı yakın zamanda aktif hale getirmiş olacağız. Bu laboratuvarda, Aksaray tarımına somut bir katkı sunabiliriz” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise Rektör Şahin’in işbaşına geldiği günden bu yana güzel işler yaptığını ifade etti ve özellikle İlçelerde yeni okulların açılmasına yönelik gösterdiği çabaların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

– 7 Bin Kişiye “Girişimcilik Sertifikası” Verildi –

KOSGEB ziyaretinde ise İl Müdürü Hakan Koçak’la görüşen ASÜ Rektörü Şahin, öteden beri işbirliği içinde oldukları kurumlardan olan KOSGEB’in faaliyetlerini önemsediklerini belirtti.

ki kurum arasındaki “Girişimcilik Eğitim Programı”nın kalıcı hale gelen bir işbirliği çalışması olduğunu söyleyen Şahin, “Üniversitemizde sınırlı programlar hariç “Girişimcilik,” zorunlu dersler arasında yer alıyor. Bu derslerin sonrasında KOSGEB öğrencilerimize “Girişimcilik Sertifikası” veriyor. Bu sertifikaların ilerleyen hayatlarında öğrencilerimizin işlerini kolaylaştırdığını umuyoruz” dedi.

KOSGEB’in genel manada çok önemli bir iş yaptığından söz eden Rektör Şahin, “Girişimci risk alan demektir ve KOSGEB girişimcilerin yetişmesine, onların ayakları üzerinde durabilmesine, büyümesine, gelişmesine, ülke ekonomisine katkı sunabilmesine önemli destekler sağlamaktadır” dedi.

İl Müdürü Hakan Koçak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve özetle şunları söyledi: “ASÜ ile imzaladığımız protokolün ardından toplamda 7 bin kişiye “Girişimcilik Sertifikası” verdik. Bu sayı daha da artacak. Zaman içerisinde öğrencilerimizden son derece güzel iş fikirleri çıkıyor. Akademisyenlerimizle de son derece önemli işbirliklerimiz var. Üniversite-Sanayi işbirliğini daha ileri noktalara getirmek bizler için önemli. Bu hususta da yapılması gereken çalışmaları yapmaya hazırız.”

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu gibi işbirliği ziyaretlerine devam edeceklerinin altını çizdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.