Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

Rektör Şahin’in 19 Mayıs mesajı

Rektör Şahin’in 19 Mayıs mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Mayıs 2018 23:17

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, geleceğin Türkiye’sinin daha da iyi olması için gençlere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Rektör Şahin, 19 Mayıs 1919 tarihinin bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olduğunu ifade etti. Aziz milletin ve kahraman ecdadın ortaya koyduğu değerlerin ve bağımsızlık aşkının, bugün de pek çok millete ilham olduğunu söyleyen Şahin, “Esarete asla boyun eğmeyen milletimiz, bağımsızlık mücadelesini eşine az rastlanır zaferlerle taçlandırmıştır. Karakteri özgürlük olan milletimiz bugün de aynı şuurla mücadelesini göstermekte, dinine, bayrağına, vatanına sahip çıkmakta, bu asil tavrı ile mazlum milletlere geçmişte olduğu gibi şimdi de ilham olmaktadır” dedi. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan bağımsızlık mücadelesinin 99’uncu yıldönümüne erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Şahin, geleceğin büyük Türkiye’sinde gençlere çok büyük görevler düştüğünü söyledi. Hızla değişen dünyaya uyumlanmak gerektiğini, ancak bunu yaparken de milli ve manevi değerlerin ihmal edilmemesinin büyük bir önem teşkil ettiğini belirten ASÜ Rektörü, “Türkiye, geçmişinden aldığı ilham ve cesaretle geleceği kuracak olan gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Bizler gençlere güveniyoruz. İyi eğitimli, tarihini bilen, dünyanın farkında olan gençlerin yetişmesi için üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz” dedi.

Şahin, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsız Türkiye’nin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve dua ile anıyor; milletimizin bayramını kutluyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.