Dolar 32,4984
Euro 34,5801
Altın 2.476,75
BİST 9.557,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Resim ve müzik bölümleri topluma açılan penceremizdir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Müzik ve Resim Bölümleri tarafından düzenlenen etkinliklerinin gerek üniversitenin, gerekse şehrin kültürel ve sanatsal bakış açısının gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Resim ve müzik bölümleri topluma açılan penceremizdir
Aksaray Anadolu AŞ
12 Mayıs 2017 13:14

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Müzik ve Resim Bölümleri tarafından düzenlenen etkinliklerinin gerek üniversitenin, gerekse şehrin kültürel ve sanatsal bakış açısının gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti.

– Eserlerde Geometrik Olarak Kâbe Merkeze Alındı –

Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rasim Soylu “Mistik İzlenimler” isimli bir sergi, Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülbahar Karabulut ise bir “Piyano Resitali” gerçekleştirdi. Sergi öncesinde, çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Rasim Soylu, ressamların yaptıkları tablolarda, renklerin ve biçimlerin güzelliklerini farklı şekillerde göstermeye çalıştıklarını söyledi. Aslında herkesin, evren galerisinin birer seyircisi ve gezgini olduğunu kaydeden Soylu, “Hazırladığım resimlerde mistisizmden yola çıktım. Mistisizm, evrensel gizem, ruhun ve insanın madde ötesinin anlamlarını aktarmaya çalışmak demek. Çalışmalarımda, soyut renkler içerisinde geometrik olarak Kâbe’yi merkeze aldım” şeklinde konuştu. Bu kısa bilgilendirmenin ardından katılımcılar eserleri inceledi.

– Konserde Önemli Virtüözlerin Beş Eseri Seslendirildi –

Serginin hemen ardından Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülbahar Karabulut’un “Piyano Resitali”ne geçildi. Klasik müzik türünden eserlerin, bu toprakların kültürüne uzak olarak yorumlandığını dile getiren Karabulut, “Yaptığımız çalışmalar ve düzenlediğimiz çeşitli konserlerle, bu müzik türünün de benimsenmesine katkı sunmaya çalışıyoruz. Zaman içerisinde farklı etkinlikler düzenlemeyi de planlıyoruz” dedi. Yapılan bu kısa bilgilendirmenin ardından Karabulut, döneminin ve günümüzün önemli virtüözlerinden olan Franz Schubert, Scriabine, Fazıl Say ve Debussy’e ait beş eser seslendirdi. Karabulut’a, Fazıl Say’a ait olan “İstanbul’da Bir Kış Sabahı” isimli eserin icrasında, Öğretim Görevlisi Pınar Urasoğlu da eşlik etti.

– Resim ve Müzik Bölümleri Giderek Gelişiyor –

ASÜ Rektörü Şahin, etkinliklerin sonunda yaptığı konuşmasında Resim ve Müzik Bölümlerinin ASÜ’nün eğitim-öğretime yeni başlayan bölümleri olduğunu belirterek, “Resim Bölümümüz üç, Müzik Bölümümüz ise henüz ikinci yılında. Diğer disiplinlerin aksine, burada daha çok, insanın iç dünyasına hitap eden iki bilimden bahsediyoruz. Bu bölümlerimiz, üniversitemizin topluma açılan penceresidir. Önümüzdeki süreçte çok daha güzel çalışmalar yapılacak. Her iki etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ve değerli katılımcılara çok teşekkür ederiz” dedi.

Düzenlenen etkinlikleri Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, 1’inci Ağır Ceza Reisi İlker Akkaş, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Garnizon Komutanı Albay Gazi Demir, akademisyenler ve öğrenciler de takip etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.