Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Ressamlar Sempozyumu’nda 80 eser üretildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Güzelyurt Belediyesi işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenen “Ressamlar Sempozyumu”nu geleneksel hale getirmek amacında olduklarını ifade etti..

Ressamlar Sempozyumu’nda 80 eser üretildi
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mayıs 2016 21:19

Bir hafta süren sempozyum süresince ortaya çıkan 80 eser, ASÜ Konferans Salonu Fuaye alanında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

27 sanatçının katıldığı organizasyonda önemsedikleri asıl noktanın gönül kazanmak ve hoş bir seda bırakmak olduğunu dile getiren Rektör Şahin, “Amacımız bu etkinliği geleneksel hale getirmektir. Güzelyurt Belediyesi’ne, bu süreci organize eden Eğitim Fakültesi Dekanlığına, Resim Bölümü’ne, bölümdeki arkadaşlarımıza ve davetimizi kırmayarak aramıza katılan Ressam dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Emre ise, konuşmasında şunları söyledi:

“Bilgisayar çağına geçtiğimiz günden beri imajın, imajolojinin, görme biçimlerinin ön plana çıktığını görüyoruz. Aslında biraz da görme biçimlerine dair kavgaların gölgesinde yaşamlarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte bizim kültürümüze, bizim medeniyetimize, bizim algılama biçimimize uygun görme biçimleri üreten bütün ressam arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Sempozyum Koordinatörü ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Diğler ise ASÜ ve Güzelyurt Belediyesi işbirliği ile bir hafta boyunca 27 sanatçıyı ağırladıklarını ve bu süre içinde 80 eser üretildiğini dile getirerek, üretilen eserlerin ASÜ ve Güzelyurt Belediyesi’ne teslim edileceğini kaydetti.

Ressamlar adına konuşan Prof. Dr. Ali Boğa da, sanata verdikleri önem münasebetiyle ASÜ ve Güzelyurt Belediyesi yöneticilerine teşekkür ederken, Güzelyurt Belediyesi adına yapılan konuşmada, organizasyona destek vermekten mutluluk duyulduğu kaydedildi.

Yapılan konuşmaların ardından Güzelyurt temalı sergi gezildi ve sanatçılar katılımcılara eserleri hakkında bilgiler verdi. Belge takdimlerinin ardından etkinlik sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.