Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Sabah namazında Mehmetçik ve Yemen için dua

Sabah namazında Mehmetçik ve Yemen için dua
Aksaray Anadolu AŞ
24 Aralık 2018 19:21

Aksaray Belediyesinin katkılarıyla ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin düzenlediği ‘Güneşten Önce Doğacağız’ sabah namazı buluşmalarında Ulu Cami bahçesinde Mehmetçikler için, Yemen ve Doğu Türkistan için dua edildi.

Programa Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Belediye Başkana adayı Evren Dinçer, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, ÖNDER il Başkanı Kuddusi Bakar, dernek yöneticileri, sabah namazına aileleriyle birlikle gelen vatandaşlar katıldı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği İl Başkanı Kuddusi Bakar, programa destek veren Belediye Başkanına Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Derneğimizin düzenlediği sabah Namazı Buluşmalarında milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak ümmet bilinci içerisinde Mehmetçiklerimiz için, Yemen için ve Doğu Türkistan için dua ettik.

Mehmetçiklilerimiz için kurban kesimi yapacağız. Mehmetçiğimiz ülkemizin birliği beraberliği için sınır ötemizde mücadele gösteriyor. Millet olarak her zaman Mehmetçiğimizin yanındayız. Allah düşmanlarımızı kahrı perişan etsin. Ayrıca açlıkla imtihan olan Yemen halkına dua ediyoruz. Kurtuluş savaşında cephede bize yardım eden Yemen halkı için sıra bizde. Rabbimiz onlara yardım etsin. Yine Çin zulmü altında olan Doğu Türkistan halkına dua ediyoruz. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise “Millet olarak bugün sabah namazında ailelerimizin katılımı 7’den 70’e bir sabah namazı vaktinde, bir sabah dirilişinde ellerimizi semaya açarak önce Mehmetçiğimiz için, vatanımız milletimizi için dua etti. Daha sonra dünya üzerinde Müslümanlar için dua ettik. Biz birlik beraberliğimiz sürdüğümüz sürece bizi kimse yıkamaz. Allah yardımcımız olsun. Allah birliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Belediye Başkana adayı Evren Dinçer, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği yöneticileri ve sabah namazına aileleriyle gelen vatandaşlar, programında devamında Emekli Dinlenme Evinde sabah kahvaltısı yaptılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.