Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

‘Sağlık Hukuku’ sempozyumu düzenlendi

Aksaray’da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından “Sağlık Hukuku” sempozyumu düzenlendi..

‘Sağlık Hukuku’ sempozyumu düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
20 Kasım 2016 19:50

AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, bir otelin konferans salonunda düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, sağlık hukukunun tıp fakültelerinde ders olarak da okutulması gerektiğini söyledi.

Konunun sadece hekimleri değil tüm sağlık çalışanlarını ilgilendirdiğini ifade eden Serdengeçti, şunları kaydetti:

“Sağlık hukuku, tıp fakültelerinde okutulmayan bir ders. Bu tür sempozyumlar bu nedenle çok önemli. Dikkatli olmak ve kuralları bilip usulüne göre yapmak durumundasınız. Bir hekim olarak hastayı takip ediyorsunuz ancak takiplerine not düşmediyseniz davalarda bu takipler esas alınıyor. Hastanızın neler yaptığını takip etmeniz gerekiyor. İşi takip ettiğinizi hasta ile ilgilendiğinizi ispat ederseniz zarar görmezsiniz. Bu konu sadece hekimler için değil sağlık çalışanları içinde çok önemli.”

Konuşmanın ardında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Yıldırım, sağlık hakkı ve idarenin sorumluluğu, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pervin Soner de sağlık alanında aydınlatma ve rıza konularında konuşma yaptı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.