Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Sağlık Kampüsü için çalışmalar sürüyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 10 yıl içinde şehre bambaşka bir sağlık yatırımı kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Sağlık Kampüsü için çalışmalar sürüyor
Aksaray Anadolu AŞ
21 Aralık 2016 00:03

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 10 yıl içinde şehre bambaşka bir sağlık yatırımı kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

– Tüm Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz –

Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Sağlık İdareciliğinde Fırsatlar ve Güncel Sorunlar” konulu konferansın açılışında konuşan Prof. Şahin, sözlerine, terör eylemlerini kınayarak başladı. Terörün bir tanımının da, korku ve endişe uyandırarak siyasal iktidarı etkilemek olduğunu dile getiren Şahin, “İnsanların içindeki endişeyi ve korkuyu arttırarak, bu ülkenin yönetilemez hale gelmesi isteniyor ve bunu derinleştirecek adımlar atılıyor. Buna verilecek en iyi cevap, herkesin işine gücüne odaklanması, korku ve endişeye kapılmadan, başı dik ve alnı açık şekilde işlerini en iyi şekilde yerine getirmesidir. Tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmetle anıyor, milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

– 10 Yıl İçinde Farklı Bir Sağlık Yatırımı Şehre Kazandırılacak –

En tepede 6 yıllık Tıp Fakültesi, onun altında 5 yıllık Veteriner Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi, onun altında 4 yıllık Sağlık Bilimler Fakültesi ve 2 yıllık Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu oluşturmak noktasında kurdukları hayalden söz eden Şahin, son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Tıp Fakültesi’nin kuruluşunun tamamlandığını ve detay işlerin bittiğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Şu anda akademisyen alacak noktaya geldik. Önümüzdeki yıl öğrenci almak için gayret ediyoruz. Bu biraz zor görünüyor ama olağanüstü bir durum yaşanmazsa, 2018-2019’da mutlaka Tıp Fakültesi’nde öğrencisi olması gerekiyor” dedi. Prof. Şahin, şöyle devam etti: “Veteriner Fakültemiz aktif şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu Fakültemizin binası da 2017’de teslim alınacak. Diş Hekimliği Fakültesi için de çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Öte yandan, Sağlık Yüksekokulumuzun Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüşümü tamamlandı; içeriğini zenginleştirme noktasında çalışıyoruz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz ise faaliyetlerine devam ediyor; içeriğini zenginleştirmek adına yeni programlar açıyoruz. Önümüzdeki 10 yılda, kendi içinde bütünlüğü olan bir sağlık yatırımını şehrimize kazandırmış olmayı hayal ediyoruz. Merkezden kampüse gelirken, B Kapısı’nın hemen sağ kısmındaki alanın tamamının, bir sağlık kampüsü olmasını amaçlıyoruz. Yani 10 yıl sonra bambaşka bir sağlık yatırımının ortaya çıkmasını öngörüyoruz.”

Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasemin Zengin ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örün’ün selamlama konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü’nden Dr. İbrahim Kayral, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Himmet Durgut ve Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengizhan Kılıçaslan, öğrenci ve akademisyenlere sunumlarını yaptı. Etkinlik belge takdimiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.