Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Sağlıkçılardan Vali Ataklı’ya ziyaret

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, Aksaray Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Taner Kara ve Aile Sağlığı Merkezi Yönetici Hekimi Dr. Gürkan Turan, Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret etti..

Sağlıkçılardan Vali Ataklı’ya ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2016 22:14

Vali Ataklı, makamında gerçekleştirilen ziyarette, bir süre sohbet ettiği sağlık temsilcileri ile sağlıkta şiddet, sorun ve çözüm önerileri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık çalışanlarının sunulan sağlık hizmetlerindeki fedakarlığının ve yaptıkları işin öneminin iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden Ataklı, toplumun bu konuda daha duyarlı hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Vali Ataklı, insanların hastalıklarını iyileştirme amacı olan sağlık çalışanlarının bu tür olumsuz ve kabul edilemez olaylarla karşı karşıya kalmasının toplumun her kesiminden tepki gördüğünü belirterek, “Gece, gündüz demeden günün her anında insanların hastalıklarının iyileştirilmesi yönünde çalışma ve gayret gösteren sağlık çalışanlarına olumsuz davranış sergilemeye kimsenin hakkı yoktur. Sağlık hizmeti alanlar ve bu hizmeti sunanlar arasındaki denge unsurunun bozulmaması gerekiyor. Sağlıkta şiddet kabul edilemez bir olaydır. Herkes bu konuda daha duyarlı olmalı.” dedi.

Konuşmanın ardından sağlıkçılar, Vali Ataklı’ya sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet konusunda sahada yapılan bilimsel bir çalışmanın sonuçlarını sundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.