Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Sarıgözoğlu, Aksaray’daki tesislerini yüzde 100 büyütüyor

Mercedes’in üretimine Türkiye’de başlayacağı yeni nesil kamyonların kabin ve şasi parçalarını üretecek olan Sarıgözoğlu, bu üretimi yapacak Aksaray tesislerini yüzde 100 büyütüyor..

Sarıgözoğlu, Aksaray’daki tesislerini yüzde 100 büyütüyor
Aksaray Anadolu AŞ
18 Haziran 2016 02:12

Bu yıl Aksaray’daki üretim tesislerinde yeni nesil kamyonların üretimine hazırlanan Mercedes, Türkiye’nin önde gelen otomotiv yan sanayi üreticisi Sarıgözoğlu’nu da yatırıma yönlendirdi. Mercedes’in yeni kamyonlarının kabin ve şasi parçalarını üretecek olan Sarıgözoğlu, bu üretimi yapacak Aksaray tesislerini yüzde 100 büyütüyor.

Mercedes’in yeni nesil kamyonların üretimine Aksaray’da bu yıl başlayacağı bilgisini veren Sarıgözoğlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu, yeni nesil Mercedes kamyonlarının kabin ve şasi parçalarını firmalarının üreteceğini belirterek, “Bu sene üretimi Türkiye’de başlayacak olan yeni nesil Mercedes kamyonlarının kabin ve şasi parçalarını üretebilmek için Aksaray tesislerimizi yüzde 100 büyütme kararı aldık. Kurulumunu yeni gerçekleştirdiğimiz ve 5 bin tonluk şasi presimiz ile entegre çalışan Stenhoj Klink Machine ile Türkiye ve Avrupa kamyon üreticilerine vermekte olduğumuz hizmetin niteliğini artırmayı hedefliyoruz. 2 bin tonluk hidrolik yeni bir presi de Aksaray fabrikamızda şubat ayında çalışır duruma getirdik. Otomasyon yatırımlarımız devam etmekte olup, seri üretim yapılan her üç fabrikamızda mevcut robotların sayısı hızla ikiye katlanacak” diye konuştu.

Sektörün ihtiyacı olan tüm metal pres parçalar uzmanlık alanı 

Temellerinin 1957’de İsmail Sarıgözoğlu tarafından Nurçelik ticari unvanı ile atılan şirketlerinin günümüzde dünyanın en büyük otomotiv markaları için üretim yaptığını belirten Mustafa Sarıgözoğlu, otomotiv sektörünün ihtiyacı olan tüm metal pres parçalarının firmalarının özel uzmanlık alanı olduğunu vurguladı. Sarıgözoğlu, otomotiv sektörünün gelişmiş yan sanayilerinden biri olarak araçların kozmetik olarak adlandırılan büyük dış panel parçalarından, robotlu kaynak sistemleriyle bu parçaların montajı ve kalın şasi parçalarına kadar geniş bir yelpazede üretim yaptıklarını ve ürünlerini Ford Otosan, Tofaş-Fiat, Mercedes Benz, Oyak-Renault, Bosch, BMW, Volkswagen, Audi, Bently, Jaguar, Porsche gibi dünyanın önde gelen OEM’lerine sattıklarını belirterek, “Otomotiv sektörünün ihtiyacı olan tüm metal pres parçaları bizim özel uzmanlık alanımız. Üretilmesi istenen bir parçanın önce kalıbının üretim aşamalarını hazırlıyoruz; tasarım, metot, simülasyon, telafi CAD-CAM gibi prosesler sonucu kalıbın 2D ve 3D işlemleri, montajı ve numune baskısı ve ölçülüp raporlanması sonrası pres altı alıştırmasını yapıyoruz. Kalıpların üretim yapılacak preslere adaptasyonu, parçaların basımı ve robot preslerde seri üretim koşullarında otomasyonlu punta ve ark kaynak istasyonlarında montajı yaparak sevke hazır hale getiriyoruz” dedi.

Sarıgözoğlu, şirketlerinde öncelikle müşterilerin talep ettiği son teknoloji ürünü kalıpların üretiminin ön planda olduğunu belirtti.

Mercedes ve Porsche’ta verimlilik sağladı 

Geçen yıl Mercedes ve Porsche’nin Avrupa fabrikalarına ihraç ettikleri kalıplar için otomatik somun ve cıvata çakan, monte eden sistemleri uyguladıklarını belirten Sarıgözoğlu, bu sayede transfer kalıbından dakikada 15-20 baskıyla ürettikleri saç parçaların üzerinde cıvata ve somunlar da çakılmasıyla ciddi bir verimlik sağladıklarını vurguladı. Sarıgözoğlu, yeni yatırımlarında son teknolojiye sahip makine ve ekipmanı almaya özen gösterdiklerini, makine üretici kimliğine sahip bir firma olarak tercihlerini genellikle yerli makinelerden yana yaptıklarını vurgulayarak, “2 bin tonluk hidrolik presimizin markası Hidromode, yeni lazer tezgâhlarımızın markası Nukon. Daha önce satın alınmış ilk üç makinemiz da Durmazlar’dı. Manisa ve Bursa’da kurulu iki ayrı G-3 tandem pres caddesi Powermac-Form Site markalı. Robot otomasyonu konusunda da mutlak surette yerli entegratör firma ile çözüm ortaklığı yapmaktayız. Kompresör olarak bugüne kadar Lupomat ile çalışmaya özen gösterdik. Vinç konusunda Güralp ve Abra tercih ettiğimiz firmalar oldu” dedi.

Yerli sanayide ilkeleri gerçekleştiren firma

İlk yıllarında otomobil yedek parçaları üretirken, zamanla Türkiye’de üretilen buzdolapları için ilk yerli yan sanayi ürünlerini ve yine yerli traktör üretimi için de ilk yerli parçaları, otomotiv montaj sanayi yıllarında da ihtiyaç duyulan kaportaların kalıplarını tasarlayıp ürettiğini aktaran Sarıgözoğlu, “Türkiye’den otomotiv kalıplarının ABD’ye ihracatını yapan ilk fi rma olmakla beraber Mercedes AMG fi rmasının kalıp tedarikçi listesine Türkiye’den giren ilk ve tek fi rmayız” dedi. Sarıgözoğlu, okul-sanayi işbirliğinin gelişmesine önem verdiklerini ve sürdürülebilir bir başarı için eğitimin son derece önemsendiğini vurgulayarak, “Bu kapsamda Manisa Kalıp ve Pres Metal fabrikamızda çıraklık okulu açtık. Geçen yıl ilk mezunlarını verdi ve hepsini asli kadroya aldık. Ayrıca Türk Eğitim Vakfı bünyesinde “İsmail Sarıgözoğlu Kalıpçılık Bursu” kurduk ve yaklaşık 15 yıldır TEV aracılığı yla teknik eğitime burs desteği sağlıyoruz” dedi. Sarıgözoğlu, 2015 hedefl erinin şimdiden fazlasıyla tutturulduğunu ve yılın ikinci yarısında kapasite artırıcı yatırımlara hız vereceklerini sözlerine ekledi.

Hammadde kullanımı 2 yılda ikiye katlandı

2012-2013 yıllarında 25 bin ton olan hammadde kullanımını 2014’te 40 bin tona, 2015’te 50 bin tona çıkardıklarına dikkat çeken Sarıgözoğlu, bu hızlı artışta 2009’da faaliyete geçen Bursa Pres Fabrikası’nın önemli rolü olduğunu kaydetti. Sarıgözoğlu, “Bursa’daki üç pres caddemizde de robot otomasyonlu üretim yapıyoruz. Robotlar marifetiyle hammadde preslenip mamuller direkt kasaya koyulacak hale geliyor. Bu caddelerimizden en büyüğü G1 hattı; otomotiv sanayiinde kullanılan en büyük pres caddesi ve biz bu yatırımı gerçekleştirinceye kadar OEM fi rmalar dışında hiçbir otomotiv yan sanayi fi rmasında bulunmuyordu. Bizi tercih edilir kılan özelliklerimizin başında bilgi birikimi ve esneklik geliyor. Müşteri odaklılığımız ve esnek yapımız sayesinde müşteri talepleri doğrultusunda yetkinliklerimizi sürekli geliştiriyoruz. Sarıgözoğlu hem bir okul niteliğinde verdiği eğitim ile hem de sahip olduğu ekiplere verdiği önemle sürdürülebilir, uzun vadeli bir başarı hedefl emiştir. Tabii ki kazanımlarımızı da yatırıma dönüştürerek rekabet edebilir bir makine parkına sahip olmamız en büyük avantajlarımızdan” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.