Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Seçim güvenliği ve seçim önlemleri toplantısı yapıldı

Seçim güvenliği ve seçim önlemleri toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ekim 2015 23:31

Vali Şeref Ataklı başkanlığında seçim güvenliği ve seçim önlemleri toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen,, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, ilçe kaymakamları ile siyasi partilerin il başkanları ve parti temsilcileri katıldı.

Vali Şeref Ataklı, 1 Kasım 2015 Tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için gerekli bütün tedbirlerin alınacağını söyledi.

Seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması için kamu görevlileri ve diğer tüm ilgililerin herhangi bir aksamaya meydan vermeyeceğini belirten Vali Ataklı seçimlere katılan siyasi partilerinde kanun öngördüğü hak ve sorumluluklarının bilinci ile hareket edeceğine inandığını söyledi.

Toplantıda Aksaray Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü zafer Ünivar tarafından seçimlerle ilgili genel hükümleri içeren sunum yapıldı.

Sunumda yasada belirlenen seçim hükümleri uyulacak kurallarla ilgili ayrıntılı şekilde bilgilendirme yapılarak bütün siyasi partilerin belirlenen esaslar doğrultusunda hareket etmeleri istendi.

Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri görüşlerini açıklarken şehir merkezinde sesli propaganda, araç konvoyu ve aday tanıtım materyallerinin belirlenen yerler dışında kullanılmaması yönünde ortak görüş beyan etti.

Vali Şeref Ataklı gelişen teknoloji ile beraber her aday ve partinin geniş kitlelere ve bire bir vatandaşlara ulaşma imkanı bulduğunu belirterek insanları rahatsız eden ve gürültü kirliliğine neden olan sesli propaganda ve araç konvoyunun şehir merkezinde yapılmaması yönünde mutabık kalınmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Yapılacak seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Ataklı, 7 Haziran’da yapılan seçimde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimlerde de Aksaray’da aynı huzur ve güven ortamı içinde vatandaşların kendi özgür iradesini yansıtacağını bunun için her türlü tedbirin alınacağını belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.