Dolar 32,3105
Euro 35,0957
Altın 2.279,29
BİST 8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Şehirle temas eden bir üniversite olmaya çalışıyoruz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversite olarak şehrin sorunlarını kendi sorunları gören ve topluma dokunmaya çalışan bir üniversite olma yolunda çalışmalarının devam ettiğini söyledi..

Şehirle temas eden bir üniversite olmaya çalışıyoruz
Aksaray Anadolu AŞ
8 Haziran 2017 00:32

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversite olarak şehrin sorunlarını kendi sorunları gören ve topluma dokunmaya çalışan bir üniversite olma yolunda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Prof. Şahin, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş ile Aksaray Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Hamit Özkök’ü makamlarında ziyaret ederek, merkezi laboratuvarlardaki tüm cihazların şehrin hizmetinde olduğunu dile getirdi. Kurumlar arası işbirliği protokollerinin imzalanabileceğini ve Üniversitenin, işadamlarının, çiftçilerin, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu bir takım bilimsel analizleri en uygun şartlarda gerçekleştirebileceğini ifade eden Şahin, bu manada üzerlerine düşenleri yapmaya hazır olduklarını belirtti. Cihazların daha fazla işadamı ve kurum tarafından kullanılıyor olmasının kendilerini mutlu edeceğini, bunun kamu kaynaklarını verimli ve ekonomik kullanmak anlamına da geldiğini kaydeden Şahin, şehirle temas eden, şehre dokunan, şehrin sorunlarını kendi sorunları olarak gören bir üniversite oluşturmak için çalıştıklarına dikkat çekti. Şahin, şöyle devam etti: “Bu, karşılıklı işbirliklerinin geliştirilmesi ve samimi gayretlerle mümkün olabilir. Protokolleri, karşılıklı atılan imzalardan ibaret törenler olarak görmüyoruz. Biz, yaptığımız her çalışmanın toplum katkı sunmasını önemsiyoruz.” Yapılan kısa açıklamanın ardından Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Berkant Kayan, laboratuvarlarda yapılabilen bilimsel analizlere, cihazların performansına, raporların değerlendirilme sürecine dair bilgiler aktardılar.

ATSO Başkanı Koçaş ve ATB Başkanı Özkök ise sorunların şehirde çözülmesinin önemli bir kazanım olduğunu belirterek, “Sayın Rektörümüze ve ASÜBTAM yöneticisi hocalarımıza nazik ziyaretleri ve verdikleri bilgiler için teşekkür ederiz. Laboratuvarların kullanımına dair hazırlanacak bir protokole bizler de iştirak etmekten memnuniyet duyarız” dediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.