Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Şehit Ailelerine anlamlı ziyaretler devam ediyor

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Şehit Aileleri ziyaretleri devam ediyor..

Şehit Ailelerine anlamlı ziyaretler devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Mart 2017 16:51

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Şehit Aileleri ziyaretleri devam ediyor. Şehitler Ertan Özan ve Ahmet Lütfi Telli’nin ailelerini ziyaret eden Pekmez; ‘Ateş düştüğü yeri yakıyor biliyoruz. Bizler şehitlik şerefini, onur ve gururunu taşıyan şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız ’dedi.

Yeşim Pekmez: “Şehitlik şerefini, onur ve gururunu taşıyan şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız”

Yeşim Pekmez Hanımefendi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte 1985 yılında şehit olan Ertan Özan’ın; ablası Mehtap ile birlikte yaşayan annesi Nigari Özan’ı ziyaret etti. Cumhuriyet Mahallesindeki evlerinde ziyaret ettiği Nigari Özan’ın elini öperek bir süre sohbet eden Pekmez; Vali Aykut Pekmez tarafından hazırlatılan şehit Ertan Özan’ın Türk Bayrağı ile birlikte yer aldığı fotoğrafını hediye etti.

Şehit ailelerinin sadece hatırlanmak istediğini belirten Özan ailesi ile görüşen Yeşim Pekmez; “Şehitlerimiz en iyi makamdalar. Bize düşen siz ailelerine en iyi şekilde sahip çıkmak ”dedi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi daha sonra 1985 yılında Diyarbakır Lice’de askerlik görevini yaparken şehit olan Ahmet Lütfi Telli’nin ailesini ziyaret etti.

Anne ve babası vefat eden şehidin abisi Hasan Telli’yi evinde ziyaret ederek bir süre görüşen Pekmez; “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne yapsak şehitlerimizin ve ailelerinin hakkını ödeyemeyiz. Bizler; vatan, bayrak için devletimiz için şehadete ulaşan ve milletimizin de evladı olan şehitlerimizin anne, baba ve yakınlarının her zaman yanında olacağız ‘dedi.

Pekmez; Vali Aykut Pekmez tarafından hazırlatılan; Türk Bayrağı ile birlikte Şehit Ahmet Lütfi Telli’nin fotoğrafını abisi Hasan Telli’ye hediye etti.

Ziyaretlerden duydukları memnuniyetleri belirten şehit aileri Yeşim Pekmez Hanımefendiye teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.