Dolar 32,3346
Euro 35,2006
Altın 2.247,92
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Şehit Öğretmen Neşe Erten için kütüphane kuruldu

Şehit Öğretmen Neşe Erten için kütüphane kuruldu
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mart 2019 10:48

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İlim ve Fikir Topluluğu öğrencileri, Altınkaya Köyü Ortaokulu’na, 1993 yılında PKK tarafından şehit edilen öğretmen Neşe Erten’e vefa kapsamında bir kütüphane kurdu.

“Neşe Erten Vefa Kütüphanesi”nin açılış törenine katılan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İlim ve Fikir Topluluğu öğrencilerine, örnek ve duyarlı davranışları münasebetiyle teşekkür ederek, daha önce de farklı köy ve kasabalara benzeri kütüphaneler kurduklarını anımsattı.

Öğrencilerin erken yaşlarda kitapla tanışmalarının kendi gelecekleri ve ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Rektör Şahin, “Buradan, bir veya birden fazla okumayı seven, milletin ve devletin gidişatını olumlu yönde etkileyecek bireyler çıkmasını diliyoruz. Biz gençlerimizi çok seviyoruz. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin” dedi. Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Aysun Yemen Öcal da, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerine desteğinden dolayı Rektör Şahin’e teşekkür etti. Öğrencilerin yüreklerine dokunmaya talip olduklarına vurgu yapan Aysun Yemen Öcal, “İyi bir gelecek için iyi bir nesil yetiştirmek zorunda olduğumuzun farkındayız. Bu da okumayla, kitapla kütüphaneyle olabilir. Altınkaya Ortaokulu’na kurduğumuz kütüphanenin ismi, ‘Neşe Erten.’ O, 1993 yılında PKK tarafından şehit edilen bir öğretmenimiz. Biz, bu kütüphanede onu her zaman yaşatacağız. Öğrencilerimiz Neşe Erten’i asla unutmasınlar. Altınkaya Ortaokulu öğrencilerinden en önemli dileğimiz budur…” dedi. İlk ve ortaokul öğrencilerinin anlayabileceği düzeyde bilimsel bir kaç deneyin ardından kütüphane gezildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin katkılarıyla edinilen 500 adet kitap, kurulan kütüphaneye teslim edilirken, öğrencilere de çeşitli kırtasiye malzemeleri hediye edildi. Rektör Şahin, burada öğrencilerle yakından ilgilendi ve onlara derslerde başarılı olmak kadar, iyi bir insan olmanın önemini anlattı.

Düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, okul yöneticileri ve öğrenciler iştirak etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.