Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Şehit Yakınları ve Gaziler iftar programında buluştu

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ile eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü organizasyonunda şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi..

Şehit Yakınları ve Gaziler iftar programında buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
11 Haziran 2017 00:25

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ile eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü organizasyonunda şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

Ağaçlı tesislerinde düzenlenen İftar Programına yaklaşık 600 şehit yakını ile gazi ve yakınları katıldı. Vali Aykut Pekmez ile eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek selamlaşıp bir süre sohbet etti.

Programa AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz eşi Çapan İnceöz, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın eşi Zelihan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül eşi Semiha Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan eşi Emine Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ eşi Rehyan Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadır Karatay, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ile şehit yakınları ile gaziler ve yakınları katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılan iftarın ardından programda bir konuşma yapan Vali Aykut Pekmez; Batman ve Şırnak’tan şehit haberlerini üzülerek aldıklarını belirtti. Batman’da bir öğretmen ve Şırnak’ta iki askerin şehit olması nedeniyle şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek: “Şehitlerimizin ve milletimize başsağlığı diliyorum’ dedi.

Şehit yakınlarının en değerli varlıkları olan çocuklarını millet için vatan için feda ettiğini, gazilerin ise ülkenin bölünmez bütünlüğü ve birliği için büyük cesaret ve kahramanlık göstererek yaralandığını, bir uzvunu kaybederek gazi olduğunu ifade eden Vali Aykut Pekmez; “Bundan daha büyük ve kıymetli fedakârlık olmaz. Bu ülke, bu millet, bizler sizlere minnet ve şükran borçluyuz.” dedi.

Türk milletinin tarih boyunca vatanı için milleti için inancı için gözünü kırpmadan şehadete yürüdüğünü; belirten Vali Pekmez; “Şehitlik inancımız gereği önemli bir mertebe ve rütbedir. Vatan sevgisinin sembolü olan şehitlerimizi ve gazilerimizin yanında olmak onlara hak ettiği yaşam kalitesini sunmak. Onların sorunlarını çözmek hem devletin, hem bizim, hem tüm milletin en öncelikli ve en büyük görevi ve ödevidir. Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetleri ve talimatları ile şehit ve yakınlarımıza, gazilerimize yönelik önemli yasal düzenlemeler yapıldı. Elbette sizler için ne yapsak yeterli değil. Size olan şükran borcumuzu ödememiz mümkün değil. Biz biliyoruz ki vatanımızın milletimizin devamı ve gökyüzünde dalgalanan şanlı bayrağımızın dalgalanmaya devam etmesi şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindir. Bu nedenle bütün şehitlerimizi ve vefat etmiş olan gazilerimizi rahmetle anıyorum. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Yaklaşan Ramazan bayramınız şimdiden tebrik ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz ise yaptığı konuşmasında; bin yıl önce Anadolu’yu vatan edinen bu milletin bu toprakların birlik ve beraberliği için binlerce şehit verdiğini söyledi.

‘Bin yıl önceki şehit vermemiz 100 yıl önce de aynıydı bugünde aynı şekilde devam etmekte’ diyen İnceöz; “ 80 milyon bir arada bir ve beraber yaşasın diye vatan toprakları şehitlerimizin kanları ile sulanmıştır. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor onları yâd ediyor onların geride bıraktığı siz değerleri emanetleri bizim içinde gönlümüzde en kıymetli olduğunu söylemek istiyorum. Bizler elimizden geldiğince sizlerle beraber hem hal olmak ve her daim yanınızda olduğumuzu bilmeniniz istiyorum. “dedi.

Birçok terör örgütü ile mücadele edilen bir dönem içinde olduklarını ifade eden İnceöz; “Bu toprakları kolay vatan edinmedik. Bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bu toprakları görünen o ki vatan kılmakta öyle kolay olmayacak. Bu gün topyekûn PKK, DEAŞ, KCK, FETO Terör örgütü gibi örgütlerle mücadele ettiğimiz bir dönemdeyiz. Hangi terör örgütü birbiriyle işbirliği yaparsa yapsın bu terör örgütlerinin ipleri kimin elinde olursa olsun. Onlarda şunu iyi bilmeliler ki 80 milyonu ile 780 bin km vatan topraklarını ne yaparlarsa yapsınlar asla bölemeyecekler. Dimdik duran 80 milyon cevabını burada net olarak vermekte. 15 Temmuz da aziz milletimiz nasıl kahramanlık destanı yazdıysa bugüne kadar tarihimizde bu topraklarda şehitlerimizin kanı sulandıysa tek bir fert kalana kadar bu vatan toprağından verilecek bir karış toprağımız yoktur.”dedi.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak ve Muharip Gaziler Derneği Aksaray şube Başkanı Mustafa Dağ yaptıkları konuşmalarda şehit yakınları, gaziler ve yakınlarının bir araya getirildiği iftar programına katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek birlik, beraberliğin pekiştirilmesi adına düzenlenen program nedeniyle teşekkürlerini ilettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.