Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi

Aksaray Valiliği ev sahipliğinde şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi. .

Şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi
Aksaray Anadolu AŞ
17 Temmuz 2017 02:58

Aksaray Valiliği ev sahipliğinde şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi. Vali Aykut Pekmez programda yaptığı konuşmasında; ‘Bu gün hep beraber bir arada bulunabiliyorsak bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir’dedi.

Grand Altuntaş Otel’de düzenlenen Aksaray Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasoyununda verilen yemek programına Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Haluk Sezen, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turguy, Jandarma Komutan Vekili Yarbay İsmail Beşek, Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Mehmet Vurmaz, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, Muharip Gaziler Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, şehit yakınları, gaziler ve yakınları ile kamu kurumu müdürleri katıldı.

Sala ve Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Vali Aykut Pekmez; düzenlenen yemek programında şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

15 Temmuz’un tarihe hem kare bir leke hem de şanlı bir gün olarak yazıldığını ifade eden Vali Pekmez;

“Kara leke olarak girdi çünkü bu ülkenin silahları, uçakları tankları bu ülkenin maalesef millet meclisini emniyetini halkını bombaladı. Şanlı bir gündü çünkü bu milletin damarlarında asil kanı olan evlatları o bombalara tankalar uçaklara göğüslerini bedenlerini siper ettiler. 249 şehit 2 bin 300 civarında gazi ile bu günü tarihine şanlı bir gün olarak yazdırdılar’ dedi.

-Şehitlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz

“Bugün burada hep beraber olabiliyorsak bu şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesindedir” diyen Vali Pekmez; “Şanlı mücadeleyi veren şehitlerimiz ve gazilerimiz devletine ülkesine toprağına bayrağına ezanına sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Çünkü devlete sahip çıkmazsak komşularımızdaki durumu görüyoruz. Devletine ülkesine vatanına sahip çıkılmadığında Suriye de Irak da yaşananları görüyoruz. Aynı durumu biz yaşamıyorsak bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Onlara olan minnettarlığımız şükran duygularımız ne yapsak ödeme şansımız yok. Bizler elimizden geldiğince şehitlerimizin yakınlarına gazilerimizle birlikte olmaya çalışıyoruz. Acılarını bir nebze de olsa paylaşmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor yakınlarımıza sabır diliyorum. Gazilerimize de şifalar dileyerek sağlıklı bir ömür diliyorum’ dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmasında ‘15 Temmuz’da yapılan hainliği ve alçaklığı yapanları unutmayacağız, unutturmayacağız’ dedi.

Gençlerin bu günü hafızalarında sürekli canlı tutmaları gerektiğini ifade eden Yazgı; “ Biz salası önden okunan bir milletiz. Şehit olmaya işin başından hazırız. Bu olay Çanakkale Savaşında yaşanmış. Askerlerimiz çarpışmaya gitmeden önce salaları okunmuş. 15 Temmuz’da da bunu yaşadık. Salalar okundu milletimiz canı pahasına hainlere karşı bu vatanı milleti bayrağı dini namusu için mücadele etti.’dedi.

Şehit Aileleri Koruman Derneği Başkanı Hüseyin Koçak ise kendilerine gösterilen ilgi ve alakalarından dolayı Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve diğer ilgililere teşekkür ederek duydukları memnuniyeti ifade etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.