Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Şehrin nefes alması kentsel dönüşüme bağlı

Sanayi, Turizm ve Tarım’da hızla ilerleyen Aksaray, Marka şehir olma yolunda adımlar atarken, kentsel dönüşümün şehre nefes aldıracağı noktasında iş dünyasından görüş geldi.

Şehrin nefes alması kentsel dönüşüme bağlı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Aralık 2017 21:20

Sanayi, Turizm ve Tarım’da hızla ilerleyen Aksaray, Marka şehir olma yolunda adımlar atarken, kentsel dönüşümün şehre nefes aldıracağı noktasında iş dünyasından görüş geldi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, şehrin daha iyi noktalara gelmesi için kentsel dönüşüm projesinin bir an önce hayat bulması gerektiğinin altını çizdi.

Koçaş, yapmış olduğu açıklama da “Aksaray son yıllarda hızlı bir büyüme potansiyeli içerisine girmiştir. Özellikle sanayi alanında gösterilen başarılar, beraberinde şehrin turizmine de ilgiyi artırmıştır.

Türkiye genelinde Marka Kent olma yolunda adımlar atan illerimizin geneline baktığımızda kentsel dönüşüm projelerinin ön plana çıktığı görüyoruz. Aksaray’ında bu anlamda projesinin yer aldığını biliyor ve takip ediyoruz.

Aksaray Belediye Başkanımızın da en büyük hayallerinin arasında, Aksaray’ı marka şehir yapmak olduğunu biliyoruz. Bu anlamda Kentsel Dönüşüm projesinin kaçınılmaz olduğunu iş dünyasının temsilcileri olarak gözlemliyoruz.

Bizler Aksaray’ın gelişmesi ve büyümesi, çevrede ve bölgede marka şehir olması için atılacak olan adımların ve projelerin en büyük destekçisi olacağımızı her zaman belirtiyoruz. Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’nın, kentsel dönüşüm projesine adım atması halinde bizler desteklerimizi hemen vermeye hazırız. Burada Başkanımızdan isteğimiz Yeni Sanayi Projesi ve Efor tarafındaki battı çıktı projesine verdiği önemi kentsel dönüşüme vermesidir.

Bir şehrin gelişmesi ve büyümesi her şeyi ile birbirine bağlıdır. Sanayisi, Turizmi, Tarımı, Hayvancılık, Sosyal Hayatı hepsi birbirine bağlı bir yapıdadır. Bu saydıklarımızın içerisine baktığımızda Aksaray Sanayi’de, Tarım’da, Hayvancılıkta çok iyi noktalara gelmiştir. Turizm’de büyük adımlar atılmaya başlanmıştır. Geriye en büyük eksik ise sosyal hayat ve kentsel dönüşümdür. Bu eksikliklerimizin de önüne geçer isek işte o zaman Aksaray Marka Şehir olacaktır” Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.