Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 27°C

Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi hizmete açıldı

Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi hizmete açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
9 Mart 2019 23:20

Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinin resmi açılışı yapıldı.

Kadın Aktivite Merkezinin Açılış töreninde 8 Ekim 2018 – 18 Ocak 2019 tarihleri arasında Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi ve AKMEK Merkezinde 1. Dönemde açılan kurslara katılan 968 kursiyerlere sertifika verildi.

Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinin açılış programına, Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Aksaray Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat ve çok sayıda kadın kursiyerler katıldı.

Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinin açılışında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, hanımlara yönelik çok güzel bir projeyi daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi “Bugün dünya kadınlar günü dolayısıyla burada bulunan tüm kadınlara hoş geldiniz diyorum. Kadınlar gününüz kutlu olsun. Kadın aktivite merkezinin hayat hikâyesinden bahsetmek istiyorum. Bundan 5 yıl önce seçim gezisinde kadınlarımızı ziyaret ettiğimizde daha çok pastalı börekli günlere gidiyordum. Orada otururken kadınlarımızın bana söyledikleri şu idi. Aksaray’da öyle bir yere ihtiyacımız var ki; içerisinde hem spor faaliyetleri olsun, hem içerisinde kursları düzenlenecek olsun hem de yüzme, hamam, sauna gibi ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir yer istiyoruz demişlerdi. Bizlerde göreve geldiğimiz andan itibaren de kadınlarımızın bu isteğini yerine getirmek için hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Bu görmüş olduğunuz eserin açığa çıkmasında o kadınlarımızın bizlere verdiği öneriler, onların söylediği sözler var. Ardından bunun bir benzerini de TOKİ’de gerçekleştirdik. Onunda mimarı sayın vekilimdir. İlknur Vekilimin burayı gördükten sonra orada da mutlaka yapılması gerektiğini söyledikten sonra bir çalışmayı da orada başlattık. Şuan da kaba inşaatı bitti. İnşallah birkaç ay içerisinde de oranın açılışı gerçekleşecek. O bölgeye de hitap eden bir kadın aktivite merkezi oluşmuş olacak.

Şimdi bu binamızla birlikte tam 5 tane kadın aktivitemiz var. Tabi ki de hepsi bu fonksiyonda değil ancak ileriki zamanda hepsi bu fonksiyona dönüşebilecek çalışmalara imza atarlar gelecek olan arkadaşlar. Fakat bizler göreve başladığımız zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği ve her noktada belirttiği gibi gönüle girmek, gönüle hitap etmek bu olsa gerek. Çünkü gönüle gireceğiniz insanların, gönüle gireceğiniz çocukların, gençlerin, kadınların isteklerini dinlediğiniz zaman onlarla beraber sohbet edip, onların gelecekle ilgili ne tasarruf ettiğini neler düşündüğünü paylaştığınız zaman ve onu da hayata geçirdiğiniz zaman en güzel çalışma oluyor. En güzel eser ortaya çıkmış oluyor” dedi.

Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de yaptığı konuşmada; “Sözlerimin başında kıymetli belediye başkanıma yürekten teşekkür ediyorum. Çarşamba’dan itibaren Aksaray merkezde çok önemli açılışlar gerçekleştirdik. Bir tanesi kitap okuma salonu muhteşem bir bina ve Aksaraylı öğrencilerimize ve okuma heyecanı olan herkese faydalana bileceği bir binanın açılışını Çarşamba günü gerçekleştirdik. Hamidiye- Alaca’da benzer bir binayı oradaki hanım kardeşlerimizin hizmetine sunacak şekilde açılışını yaptık. Bugünde burada sizlerin uzun süredir eğitim aldığınız, spor faaliyetlerini gerçekleştirdiğiniz, pek çok konuda istifade ettiğiniz başta hanımefendi hocalarımızın da çok ciddi ve emekleri katkılarıyla aslında hepinizin yaşattığı el birliğiyle bu binayı anlamlı bir gün de açılışını hep beraber gerçekleştireceğiz. Çok teşekkür ediyorum başkanıma

Bu proje aslında bizim çok uzun süredir konuştuğumuz bir projeydi. Ancak başkanıma yapmak nasip oldu. Hanımlarımıza, kadınlarımıza vermiş olduğu değerden dolayı ben hakikaten kendilerine ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. 2015 yılı içerisinde bir yaz ayıydı. Burada alel acele temelini atmıştık. Daha sonra çok hızlı bir şekilde inşaatı tamamlandı. O inşaat aşamasında gezerken demiştim ki; başkanım bundan bir tanede Aksaray’ın farklı bir noktası TOKİ’ye yapalım. Hiç kırmadı. “Hemen başkanım çalışmalarını başlatıyorum” dedi. Çok kısa bir süre sonra TOKİ’de yaşayan hanım kardeşlerimizin de yakında faydalanmasına istifadesine açılacak bir merkezimiz daha oldu. Profesyonel bir merkez, Ankara’da herhangi bir semtte kadın aktivite merkezinde ne varsa bu aktivite merkezinin içerisinde de o var.

Muhteşem bir parkın içerisindeyiz. Annelerin çocuklarını da bırakabilecek, yazın alanda oynatabileceği, aynı zamanda çok küçük çocuklarının önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz kreşi de içine alan bir kompleks alanın tam içerisindeyiz. İşte insana hizmet, insanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışına hizmet tam da bu anlamda. Bu anlamda teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı döneminde iz bırakan bir belediye başkanımız olduğunu, pek çok kadınımızın, gencimizin yaşam alanını, hayat alanını bulduğu, merkezleri kazandırdığı ve döneminde 5 yıl içerisinde 20 yıllık hizmetleri sığdırabilme imkânı bulmuş bir belediye başkanımızdır. “Bu arada hepinizin dünya kadınlar günü kutlu olsun” diyorum. Biz kadınlarımızı bir güne değil yılın 365 günü kadınımızı annemizi başımızın tacı olarak gördüğümüzü ve 17 yıllık iktidar dönemimizde de kadınlarımız için ürettiğimiz projelerde, programlarda ve politikalarda hep merkezine koyduk. Dünya nüfusunun yarısına, ülke nüfusunun yarısını kadınlarımız oluşturuyorsa kadın iş gücünü görmezden gelemeyiz. Kadını görmezden geldiğimiz bir toplum gelişmesi imkânsızdı. Onu çok iyi farkındayız. O anlamda bir gün değil her gün kadını hayatın her alanında istihdam, iş hayatı, siyasal karar alma mekanizmaları dahil her alanda nefes bulabilmesi için politikaları hızlı bir şekilde ürettik” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları ile birlikte kadınlar günü kutlanarak karanfil de verildi.

Milletvekili İnceöz ve Başkan Yazgı ile beraberindekiler Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezini gezerek incelemelerde bulundular..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.