Dolar 32,3351
Euro 35,1782
Altın 2.246,99
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

‘Seninle Değişir Bu Dünya’ konulu konferans düzenlendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, engellilerin daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurma noktasında, herkese düşen çok önemli sorumluluklar olduğunu söyledi..

‘Seninle Değişir Bu Dünya’ konulu konferans düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
2 Aralık 2016 22:48

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, engellilerin daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurma noktasında, herkese düşen çok önemli sorumluluklar olduğunu söyledi.

– Engellileri Dikkate Alan Yeni Bir Dünya Oluşturulmalı –

ASÜ Anadolu Gençlik Öğrenci Topluluğu “Seninle Değişir Bu Dünya” konulu bir konferans düzenledi. Konferansın açılışında kısa bir konuşma yapan Rektör Şahin, engelli bireylere dikkat çekti ve “Yeni bir dünya için neyin eksik olduğunu tespit etmemiz ve ona göre bir tedavi uygulamamız gerekiyor” dedi. Yeni bir dünya inşa ederken engellileri de dikkate almak gerektiğine temas eden Şahin, “Engellilerin daha rahat ve sorunsuz şekilde yaşayabilmesi hepimizin sorumluluğudur. Bu konuyu dikkate aldığımız yeni bir dünya oluşturulmalı” şeklinde konuştu. Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Vahit Arık ve Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Sait Çelebi’nin konuşmasının ardından kürsüye Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan çıktı.

– 2 Milyar İnsan Standartların Altında Gelirle Yaşıyor –

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde “Seninle değişir bu dünya” başlıklı konferanslar düzenlediklerine vurgu yapan Turhan, “Değişimi talep etmek, değişmesi istenen şeyden rahatsız olduğumuzu gösterir. Yaşadığımız dünyada adaletsizlikler var, insan hakları konusunda problemler var, terör var… Biz, fotoğrafın görünen yüzünün ötesinde arka planında neler olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi. Dünyada farklı renklerden, farklı ırklardan, farklı dinlerden 7,4 milyar insanın yaşadığını ancak, herkesin çok rahat ortamlarda hayatını sürdüremediğini kaydeden Genel Başkan, “Her 12 saniyede bir insan maalesef açlık münasebetiyle hayatını kaybediyor. Yaklaşık 1,5 milyar insan, bugün kolaylıkla israf edilen sağlıklı içme suyuna erişemiyor. Ortalama her 4,5 saniyede bir insan mülteci durumuna düşüyor. 2013-2014’ü kapsayan bir yıl içinde 7,5 milyon insan yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı ve mülteci konumuna geldi. Her gün ortalama 30 bin çocuk önlenebilir hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiriyor. Ortalama 2 milyar insan asgari geçim standartlarının altında, günlük 2 dolarlık bir gelirle hayatını sürdürmeye çalışıyor. Tüm bunlar olurken bizler rutin şekilde düşünemeyiz” dedi.

Konferansın ilerleyen bölümlerinde Turhan, yeni bir dünya için düşündükleri çözüm önerilerine değindi ve hediye takdiminin ardından etkinlik sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.