Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 27°C

Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı ATSO’da yapıldı

Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantı salonunda yapıldı..

Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı ATSO’da yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Şubat 2016 03:11

Aksaray Ticaret ve sanayi Odasın Meclis toplantı salonunda Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanı Ahmet Koçaş , TOBB Sigorta Acenteleri il delegesi Mustafa Çalışkan , ATSO yönetim kurulu başkan yardımcısı Hacı İsmail Başer, ATSO meclis toplantı salonunda Aksaray’da faaliyet gösteren sigortacılar ile bir araya geldi.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş başkanlığında yapılan toplantıda, sigortacılık sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Sigorta sektör temsilcileri ile bir araya gelerek yeni gelişmeleri değerlendiren Başkan Koçaş , temsilcilerin aktardığı sorunlara ilişkin notlar aldı.

Toplantıda, sektörle ilgili problemler ve çözüm önerilerinde;

Yeni mevzuat değişikliğinin uygulamasında sigorta sektörünün zorlandığı görüldü. Sektör temsilcileri kanuni uygulama süresinin uzatılması talep ettiler.

Sigortalar üzerinde devlet yükünün azaltılması(resmi vergiler çok yüksek) gerekiyor, sigortalar çok pahalı. Sigorta fiyatlarının yüksek olmasından ötürü sigortasız kullanılan araçların sayısının artmış olması ve bunun toplum için risk oluşturması.

Trafik ve kaskonun tek çatı altında toplanması ve daha uygun bir fiyata getirilmesi (1-10 yaş arasında olan araçlar için uygulanabileceği dile getirildi)

Acentelere verilen komisyon miktarlarının düşürülmesi sektörü tehdit eden en büyük problemlerden olduğu dile getirildi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş İstişare toplantısında yaptığı konuşmada ;

Sigortacılık, Ülkemizde dikkatleri üzerine çeken sektörlerden biri haline geline gelmiştir. Son yıllarda yaşanan birçok kaza ve felaketler, bizlere sigortanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Bu nedenle, her şey yok olduktan sonra değil, olmadan önce tedbirini almamız gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde örgütlenen Sigorta Acenteleri ile Sigorta Eksperleri, geçen süre içerisinde birçok adım attı. Bu süre içinde Sektörün gelişmesi, kendini disipline etmesi, meslek mensuplarının eğitimi ve müşteri memnuniyetinin artması noktasında çok önemli mesafeler kaydedildi. Sigortacılık, modern dünyada ekonomiyi büyütmenin, ticareti artırmanın temel unsuru haline geldi. Bu toplantıların belli aralıklarla yapılması kararının da katılımcılar tarafından benimsenmesi, birlik ve beraberlikle çalışmaların yürütülmesi açısından önemlidir. Ben şahsın ve yönetim kurulum adına İlimizde faaliyette olan bütün Acentelere verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Toplantının verimli geçtiğini belirten katılımcılar ise bundan sonraki toplantının sık sık yapılmasını dileyerek toplantıyı gerçekleştiren ATSO yönetimine teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.