Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
BİST 9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Sinan Topçu beklenen albüm Hasbihal çıktı

Sinan Topçu beklenen albüm Hasbihal çıktı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ağustos 2016 16:17

Hasbihal din ve müzik ekseninde ilâhî zevkleri, manevî coşkuları harekete geçiren ve bu vasıtasıyla dinleyicide estetik bir tesir ve heyecan oluşturan yepyeni bir albüm.

20 Seneden beri Türkiye’de ve Avrupa da islami düğün organizasyonlarında başarıyla sahne alan Sinan Topçu’nun İlk Albümü Hakk’a Düştü Yönüm Benim’den sonra ikinci albümün hazırlıklarını tamamladı. Topçu’nun “Hasbihal” adını taşıyan Tasavvuf Müziği Albümü bugün itibariyle müzik marketlerde yeni aldı ve dinleyicileriyle buluştu.

Tasavvuf müziği, İslamdaki Tasavvuf felsefesine uygun olarak, eğlendirmek için değil, insanın Allah’a olan kulluğunun farkına varmasını sağlamak için yapılan bir müzik türüdür. Dini duyguların seslendirilmesidir. Tasavvuf müziği ilahidir.

Tasavvuf musikisi nefes ile dokunuş ile ritim ile icra edilir, sonu olmayan sürekli bir kurgu içerisinde örülür. Temel enstrumanlar Ney ve bendirdir. Mevlevi müziği tasavvuf müziğinin temelidir, diyen Sinan Topçu albüm için çok titiz çalıştıklarını ve sonunda böyle güzel bir albüme ulaştıkları için mutlu olduğunu söyledi.

2016 yılının yeni ilahi albümü olarak piyasaya çıkan albüm siz dinleyiciler ile buluştu. Cami musikîsinden ilhamla meydana getirilen albümün içerdiği mesajlarla beraber müzikalitesine de çok dikkat edildi. Toplam 10 eser ve 4 tane de zikir versiyonu olan Hasbihal isimli tasavvuf müziği albümünde Hicaz, Uşşak, Hüseyni ve Nihavend eserlerin yer aldığı albümün başlıca eserleri Allah Adı Uludur, Yar Yüreğim Yar, Ah Nice Bir Uyursun, Buyruğun Tut Rahmanın, Veysel Karani gibi bir birinden güzel ilahilerin yer alıyor.

Sinan Topçu , müzikal eğitimi, geçmişi ve nitelikli donanımıyla biliniyor ve tanınıyor. Ayrıca, özellikle son zamanlara kadar terk edilen “gazel” formunun tekrar gündeme gelmesi için yapılan çalışmaların aranan önemli solistlerinden.

İslami Düğün Organizasyonlarında sahne almaya devam edecek olan Sinan Topçu Bu albüm ile son zamanlarda dünyada ve ülkemizde gerçekleşen tüm olumsuzlukların üstesinden, müziğin ve tasavvufun birleştirici gücüyle gelmeyi amaçlayan Topçu, tüm insanları bu albümdeki evrensel dile kulak vermeye çağırıyor.

Sinan Topçu ile ilgili detaylı bilgiler ve programlarına ulaşmak için www.sinantopcu.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.