Dolar 32,5150
Euro 34,9633
Altın 2.430,04
BİST 9.800,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Sınıf öğretmeni adayları beden eğitimi alanında eğitiliyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kişilerin hem fiziki olarak, hem de ruhsal olarak yetkin bir seviyeye gelmesini önemsediklerini söyledi.

Sınıf öğretmeni adayları beden eğitimi alanında eğitiliyor
Aksaray Anadolu AŞ
8 Şubat 2017 20:53

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kişilerin hem fiziki olarak, hem de ruhsal olarak yetkin bir seviyeye gelmesini önemsediklerini söyledi.

– Spor Alışkanlığı Erken Yaşlarda Kazanılmalı –

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Sınıf Öğretmeni Adaylarına Yönelik Beden Eğitimi Bilim Danışmanlığı” programında konuşan Rektör Şahin, ilkokullarda fiziki etkinliklere yönelik ders sayısının arttırıldığını belirtti. Düzenledikleri bu etkinlikle, Sınıf Öğretmenlerinin beden eğitimi alanında daha yetkin hale gelmesine katkı sunduklarını dile getiren Şahin, “Beden eğitimi dersleri önemli ve bu işin başladığı yer ilkokul aşaması. Çocukların, öğretmenleri aracılığıyla yeteneklerini keşfetmeleri ve yönlendirilmeleri önem arz ediyor. Erken yaşlarda spor alışkanlığı kazanılması, obeziteyle mücadeleyi daha etkin şekilde sürdürebilmeye de olanak sağlıyor” dedi. Her ferdin hem iç dünyasının, hem de fiziki yapısının yetkin hale gelmesi gerektiğinden söz eden ASÜ Rektörü, “Fiziki olarak kendimizi sağlıklı hissedebilmemiz bir spor branşıyla ilgilenmemize de bağlıdır. Öte yandan kişilerin iç dünyasına da bir kıvam vermek gerekiyor. Mutlaka bir enstrüman çalabilecek seviyede olmalıyız. Bu, kişinin iç dünyasına şekil ve kıvam verir, derinliği arttırır” dedi.

– Etkinlik TÜBİTAK Tarafından Destekleniyor –

Çalışmanın detaylarına dair bilgiler veren Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Ünlü ise temel amaçlarının, Sınıf Öğretmenlerinin beden eğitimi alanında daha yetkin bir hale gelmesini sağlamak olduğunu belirtti. 2013 yılından itibaren ilkokul müfredatında bazı değişiklikler yapıldığını ve fiziki aktivitelerle ilgili derslerin haftalık 5 saate çıkarıldığını dile getiren Ünlü, “Yapılan araştırmalarda Sınıf Öğretmenlerinin bu derslere istekli oldukları ama uygulamayı hayata geçirecek yeterlilikte olmadıkları görüldü. Biz de buradan hareketle böyle bir çalışmayı başlattık. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinliğimiz TÜBİTAK tarafından da destekleniyor” dedi.

“Sınıf Öğretmeni Adaylarına Yönelik Beden Eğitimi Bilim Danışmanlığı” programına, Türkiye’nin farklı şehirlerinden 28 Sınıf Öğretmeni adayı katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.