Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Sıra Kimde…

2 Aralık 2015 20:16

24 Kasım Öğretmenler günü… Sözde bizim günümüz

Günün içeriğine uygun bir yazı yazacaktım ama nedenini bilmediğim bir iç sıkıntısı yüzünden yazıyı yazamamıştım.

Oysa ne yazılar, ne şiirler yazmıştım belirli günler ve haftalar için.

 

Sebebi anlaşıldı iç sıkıntımın.

Sabah erkenden okula geldiğimde “öğretmenler günün kutlu olsun” sözünü duymadan; “Başımız sağ olsun” sözü ile irkildim.

Tam da bu günde zamanımıydı diye iç geçirmedi değilim. Ancak inancımız gereği “Külli nefsin zâikatü’l-mevt” yani “Her nefis ölümü tadacaktır.” Ayetine boyun bükmekten başka elimizden bir şey gelmeyeceği bilinciyle rahmet okumak düştü arkadaşımızın arkasından.

 

Evet okulumuz Mehmet Hacıbozanoğlu önce ortaokul sonra ilkokul kısmında yıllardır görev yapan Müdür Başyardımcımız Metin Coşkun Allah’ın rahmetine kavuşmuştu.

 

Sevgili Dostlar;

Çok yazı yazdığımı söylemiştim ama bir dostun vefatı üzerine yazı yazmak aklımın ucundan geçmezdi. Hem nasıl başlayıp neler yazacaktım ki?

İsterseniz son birkaç gün içindeki yaşanmış güzelliklerden bahsedelim olmaz mı?

Dinimizde de öyle değil mi?

Rasulullah (SAV)’ın, “Ölülerinizin iyiliklerini, güzelliklerini anın ve kötülüklerini sarf-ı nazar edin” buyurmuyor mu?

Geçen hafta ilk dersimin boş olduğu Perşembe günü okula biraz geç gelmiştim ki; okulun A Blok kapısı önünde elinde fırça ile merdiven önlerini temizlerken gördüm Metin Beyi. Yanına yaklaştım selam verdikten sonra almak istediğim cevabı sorgulayan şu soruyu yönelttim:

– Herkes kendi kapısının önünü temizlerse ne olur?

Cevap gecikmedi:

– Şehir tertemiz olur.

Sonra ekledi:

–  Sen ve ben nesli tükenmekte olan kelaynak kuşu gibiyiz Halil hocam,diğer arkadaşlar daha toylar, elimize mi yapışıyor sanki…

 

Çok haklıydı, bu güzellik ve olgunluktan etkilenmemek imkansızdı. Bende etkisinde kalarak bir şiir yazıp kendisine mesaj attım. Şiir şuydu:

 

METİN BEY

Fırça alıp temizliği

Kendin yaparsın Metin Bey

Öğrenciye güzelliği

Kendin sunarsın Metin Bey

 

Aslında kıvılcım çakıp

Gönüllerde ateş yakıp

Herkese insanca bakıp

Kendin sanarsın Metin Bey

 

Yazmaz mı Halil görürde

Ne günler geçer ömürde

Güzeli övmek var serde

Sank pınarsın Metin Bey

19/11/2015  06:50

 

Ders çıkışı kapıda beklerken gördüm kendisini. Sarıldı ve teşekkür etti. “Bizzat söylemek istedim, mesaj çekmek istemedim” dedi. Bu davranışı bile çok şey anlatır anlamak isteyene değil mi?

 

Aradan dört gün geçti. Pazartesi günü yani dün ilk iki saatim boş. Ama alışkanlık ettim erkenden gelirim Eyüp Peygamber makamında dua eder sonra tefekkür ederim. Bu topraklarda Peygamberler yaşamış, neler çekmişler, sabır göstermişler, bu havayı teneffüs etmişler, bize ne oluyor ki sabırsızlık gösteriyoruz diye.

Böyle düşünürken gönlüme düşenleri bir kağıda yazdım, okula geldim. Okul Müdürüm Serdettin Bey ile selamlaştıktan sonra “Metin Beyin çayını içeceğim” dedim birlikte odasına çıktık. Hoş beşten sonra yazdığım şu son şiiri kendilerine okudum:

 

SIRA SİZE DE GELECEK

 

Keyfinize bakın beyler

Sıra size de gelecek

Boşalmadan dolsun meyler

Sıra size de gelecek

 

Sizden öncekiler hani?

Gelmesine kimler mani?

Gelinmez yerdeler yani

Sıra size de gelecek

 

Ne Nemrut’lar gelip geçti

Ecel onları da biçti

Hepsi ibretlik bir süreçti

Sıra size de gelecek

 

Sanmayın ki; ölüm gelmez,

Yaptığını kimse bilmez…

Kiramenler yazar silmez

Sıra size de gelecek

 

Halil; çağrı yap etrafına,

Katılın Hakk’ın safına

De ki müşrik tarafına:

– Sıra size de gelecek

Sıra size de gelecek…

 

23.11.2015 / 07:10

 

Öyle değil mi dostlar; kimse kimsenin yerine gitmiyor. Bu sefer sıra Metin Beyde imiş demekki. Ama yarın sıranın bize gelmeyeceğine garantimiz var mı? O zaman başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmeli değimliyiz? “Bir saniyesine bile hakim olamadığımız, hükmedemediğimiz bir hayat için, bir dünya için” birbirimizi kırmaya gerek var mı? Anlaşmak varken ayrışmak ne kadar anlamlıdır?

 

Arkamızdan “ İyi insandı” diyeceklerin çok olması dileğimle değerli meslektaşım Metin Coşkun’a Allah’tan Rahmet, öğretmen arkadaşlarım ve tüm dostlarına başsağlığı, ailesine büyük sabırlar dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.