Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Sivilce izleri nasıl geçer?

Sivilce izleri nasıl geçer?
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ekim 2016 00:59

Yüzde ergenlik sürecinde yağlanma sorunundan dolayı oluşan ya da diğer sivilce yapıcı etmenlerin metabolizmada aktif olması nedeniyle bir sorun haline gelen sivilceler, cilt yüzeyinde bazı durumlarda geçtikten sonra dahi iz bırakabilmekte ve estetik olarak rahatsız edici sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

Cilt üzerinde görülen sivilceler, zaten ortadan kalkma sürecinde iz bırakma ihtimali yüksek olan olgular olmaların yanında bir de bireyin bu sivilcelerle oynaması ya da sivilceleri sıkması iz kalmasını neredeyse kesinleştirmektedir.

Sivilceler yapı olarak irinli, iltihaplı ya da kanlı sivilceler olarak ortaya çıkabilmekte; bu çeşitler içerisinden en yaygın olarak kanlı sivilceler yüz bölgesinde iz bırakabilecek sivilceler olmaktadırlar.

Konuyla alakalı cilt rengi açık tonlarda olan bireyler de oldukça muzdarip olmaktadırlar. Çünkü genel olara esmer bireylerin cilt yapılarındaki kusurlar dış görünüşte çok yakından bakılmadığı sürece belli olmazken, beyaz tenli bireylerin yüzlerindeki sivilce izleri oldukça net olarak belli olmakta ve bireyi sosyal çevresinde bu sorunuyla dikkat çekecek bir duruma getirmektedir.

Bu tip sorunlarla uğraşmamak adına alınacak ilk önlem; cilt rengi ya da yapısı her ne olursa olsun  mutlaka cilt temizliğine dikkat edilmesi gerekliliğidir. Örneğin; zaten yağlı cilt yapısına sahip olan bireylerin cilt yapıları sivilce oluşumu için ekstradan meyilli olduklarından bu kişilerin mutlaka ve mutlaka cilt temizliğine önem vermeleri gerekmektedir. Ancak öte yandan kuru yapıdaki cilt türlerinin de bu yapısından dolayı bu sorunlarla uğraşmayacağı anlamına gelmektedir. Başta da söylediğimiz gibi sivilce problemi her cilt türünde meydana gelebilmektedir.

Tüm bu anlatılanların sonucunda cilt yüzeyindeki yeni oluşacak sivilce problemlerinin önüne geçmek ve önceki sivilcelerden cilt üzerinde kalmış sivilce izlerini ortadan kaldırmak adına uygulanabilecek doğal yöntemler ve kürler şu şekilde olmaktadır;

Elma sirkesi ile sivilce izlerini yok etme : Cilt uzmanlarının özellikle doğal kullanımının tavsiyesinde bulunduğu elma sirkesi, cilt üzerindeki lekeleri ve yeni çıkmış sivilceleri ortadan kaldırma etkisini taşımaktadır. Bunun için bir yemek kaşığı suyun içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek geceleri uyumadan önce bu malzemeyi pamuk yardımıyla tüm cildinize sürmeniz gerekmektedir. Sonrasında yarım saat bekleyerek bu sürecin ardından yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp nemlendiricinizi sürmeniz yeterli olacaktır.

3 ayda sivilce izlerini yok eden maske : Bir adet yumurtanın beyazını bir kasenin içinde köpüklenene kadar çırptıktan sonra, üzerine yarım tahta kaşığı miktarındaki doğal balı ve ikii tatlı kaşığı miktarındaki sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Bir süre karıştırdıktan sonra ürünü tüm cildinize yayarak sürün, 10 dakika süreyle yüzünüzde beklettikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu uygulamayı 3 ay boyunca her dört günde bir uyguladığınız takdirde, sivilce izlerinin tamamen yok olmasını sağlamanız mümkün olacaktır. Daha detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.