Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Somuncu Baba filmi muhteşem bir gala ile tanıtıldı

Aksaray’ın en önemli manevi değerlerinden biri olan Şeyh Hamid-i Veli Hazretlerinin hayatını anlatan “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” filmi muhteşem bir gala ile tanıtıldı..

Somuncu Baba filmi muhteşem bir gala ile tanıtıldı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Mart 2016 17:29

Başrolünde Furkan Palalı’nın oynadığı ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filminin ilk Galası Aksaray’da yapıldı. 1 Nisan’da izleyiciyle buluşacak olan ‘Aşkın Sırrı Somuncu Baba’ filminin Kültür ParkSite AVM Klass Sinemaları’nda gerçekleştirilen ilk galasında adeta ünlü yağmuru yaşandı

Filmin galası filmin yönetmen ve yapımcısı Kürşat Kızbaz, oyuncuları Furkan Palalı, yine aynı dizide Ömer Baba karakteriyle özdeşleşen Emin Olcay, Kenan Bal, Ali Sürmeli, Altan Akışık, Altan Gördüm, , Kenan Bal, Saruhan Hünel, Serdar Yeğin, Suna Selen, Tuvana Türkay, Yunus Emre Yıldırımer’in katılımları ile gerçekleştirildi
Proje Genel Danışmanı ve filmin mimarı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gala’ya ünlülerin yanı sıra Enerji Bakanı Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Vali Şeref Ataklı, Aksaray Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, ASÜ Rektör’ü Yusuf Şahin ile bürokrasinin ve siyasetin birçok güzide ismi ile iş dünyasının önemli isimleri katıldı

KIRMIZI HALI ULUSAL BASINDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Filmin galasına yerel ve ulusal basın büyük ilgi gösterdi. Gala için Aksaray’a gelen birçok Ulusal basın muhabirleri çekimler sırasında: “Şu anda Cannes film festivalinde değiliz. Burası Aksaray”diyerek yapılan organizasyonun büyüklüğünü dile getirdiler. Filmin galası baştan sona özenle hazırlanmış renkli ve görsel şölenleriyle Ulusal basının ilgi odağı oldu.

VALİ ATAKLI “EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM”

Filmle ilgili görüşünü açıklayan Aksaray Valisi Şeref Ataklı; “Somuncu Baba Aksaray’ın en önemli manevi değerlerinden bir tanesi. Bunu kamuoyuna mal edenler adına yapılmış önemli bir film. Filmimize gerçekten çok emekler sarf edildi. Ben yakinen dışarıdan gözlemlerimle bunu görebiliyorum. Kışını baharını ve yazını, en zor koşullara rağmen en uygun ortamlar dek getirilerek bu filmi sayın yönetmenimiz gerçekleştirdi. Çok değerli de bir oyuncu kadrosu var. Başta Aksaray belediyesine ve ekibine teşekkür ediyorum. Bütün oyuncu kadrosuna ekibine ve tüm emeği geçenlere ve sponsorluk yapanlara teşekkür ediyorum. Aksaray ‘a hayırlı olsun ”dedi.

BAKAN YARDIMCISI ALABOYUN “SOMUNCU BABAYI BU FİLMLE 700 YIL SONRA ANIYOR OLMAK ONUN RUHUNU RAHATLATACAKTIR. AKSARAY BELEDİYE BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Gala programına eşi ile birlikte katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray Belediyesi’nin 1,5 yıldır bu filmin üzerinde çalıştığı bir proje olduğunu belirterek, “Somuncu Baba Aşkın Sırrı filminin galasındayız. Profesyonel anlamda hazırlanmış bir proje. Somuncu Baba Hazretleri biliyorsunuz Osmanlı tarihinde derin kökleri olan, Osmanlı’ya şekil veren gönül erlerinden biri. Hacı Bayramı Veli Hazretlerinin hocası. Hacı Bayramı Veli Hazretleri Akşemsettin Hazretlerinin hocası. Akşemsettin Hazretleri de İstanbul’un fethi, çağı değiştiren Fatih Sultan Mehmet’in hocası. Dolayısı ile Osmanlı’ya gerçek anlamda kök saldıran, gerçek anlamda büyümesini, gelişmesini, Osmanlı olmasının önünü açan gönül erlerinden birisi Somuncu Baba. Bugünün modern dünyasında da böylesine modern bir filmle, güzel bir filmle onu 700 yıl sonra anıyor olmak, sanıyorum onun ruhunu rahatlatacak. Onu gelecek nesillere taşıyabileceğimiz ender belgelerden biri olacaktır. Bu anlamda da Aksaray Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN YAZGI “SOMUNCU BABAYI HEM ÜLKEMİZE HEM DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Filmin galasında ev sahibi olarak konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Biz iki sene önce başlayan bu yolculuğu Aksaray’daki galamızla taçlandırmış durumdayız. Bu bizim için çok büyük gurur ve onur. Biz bir hayal üzerinde çıkmıştık bu yola ve şu anda bizim için bu hayal gerçek oldu. Gerçekleşen bu hayalle hem Aksaray’ımızın, hem de Somuncu Baba hazretlerinin hayatını hem ülkemizde hem de bütün dünyada tanıtacağız. Onun gönül dünyasına o kadar ihtiyacımız var ki, bu hissi ve bu duyguyu biz bu eserle herkesle paylaşmak istedik. İlk yola çıktığımız Kürşat Bey’e bu oyuncu kadrosunu bir araya getirdiği için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Böyle güzel insanlarla böyle güzel bir film Aksaray’ımıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

YÖNETMEN KİZBAZ “ SOMUNCU BABA FİLMİMİZ DÜNYADA GÖSTERİLECEK”

Somuncu Baba Aşkın Sırrı filminin yönetmeni Kürşat Kizbaz ise çok değerli ve çok güzel bir film yapmak adına Anadolu şehri Aksaray’dan büyük destek gördüklerini belirterek, “En başta belediye başkanımızın daveti ve çağrısıyla bu filmin çekimi 2 yıl önce başladı. Birazdan izleyeceğiniz ve dünya standartlarında gerçekleştiğine inandığımız, animasyonlarıyla, oyuncularıyla, içeriğiyle, kostümleriyle, verdiği mesajıyla, bu güzel şehrin uzun yıllar yüz akı olduğuna inandığım bu projeyi gerçekleştirdik. Böylesi güzel projede destek olan herkese çok teşekkür ederim. Galalar bitişler gibi anılır ama aslında bu bir başlangıç. İnşallah filmin dünya gösterimini bu gece yapıyoruz. Ama İstanbul’da 30 Mart tarihinde büyük bir galamız olacak. Ardından film tüm Türkiye’de vizyonda olacak. Ardından da dünya gösterimleri başlayacak” dedi.

Filmin başrol oyuncusu Furkan Palalı ise, en az seyirciler kadar heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Çünkü bizim de artık o kadar emek verdiğimiz çocuğumuz doğuyor ve seyirci ile buluşuyor. İnşallah güzel mesajları ile Somuncu Baba’nın hayat hikâyesi ile bizim bakış açımızdan anlattığımız bu değer yargılarımızı bir şekilde sinemaya aktarmaya çalışıyoruz. Bütün bu değer yargıları ile seyircimizin kendinden bir şeyler bulabileceği bir sinema filmi çektik. Bununla ilgili de zaten seyircinin biraz kendini sorgulayabileceği bir film oldu Somuncu Baba’nın hayat hikâyesi. Bugünlere kadar bizi biz yapan özelliklerimizin anlatıldığı aslında bir tasavvuf filmi haline getirdik” diye konuştu.
‘Aşkın Sırrı Somuncu Baba’ filmini ilk gösterimde Kültür ParkSite AVM Klass Sinamaların da 5 salonda çok sayıda izleyici ile buluşurken. Ankara ve İstanbul’da da gerçekleştirilecek galanın ardından 1 Nisan’da Türkiye genelinde ve dünyada gösterime girecek filmin biletleri de satışa çıktı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.