Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Sonsuzluğun Sonu

18 Aralık 2017 14:55

Bu yazı; bu yılın son yazısı…Her şeyin olduğu gibi bir yılın, bir yazının, bir yaşamın SONU var. Elbette olmalı…Sonsuzluk rahatsız edici bir kavram.

“Sonsuz sevgi, bitimsiz aşk, birlikte sonsuzluğa yürümek”…Böyle cümlelerin oluşturduğu dileklerimiz, şiir dizelerimiz vardır. Saçma olduğunu, yalan olduğunu bilerek söylediğimiz, yazdığımız süslü içi boş sözler. Sonsuzluğun ne olduğuna kafa yormadan…Söylemiş olmak için söylediğimiz.

İnsan yaşamı içinde birçok yanılgı yaşar. Ve bunların en acıtanı da sonsuz sandığı, öyle umduğu ilşkilerle ilgilidir. Hep yanında olan, bir ömrü birlikte yaşadığı eşinden, kardeşinden öyle bir yara alır ki; aslında o en yakını zannettiği kişiden duyduğu, gördüğü, bir kelimecik, bir mimik bile; bu koca bir ömürde ne kadar yanıldığını, yanıltıldığını tokat gibi yüzüne çarpıverir.

Aslında o dakikada yaşadığı şok, ona şimdiye kadar o çok sevdiği, güvendiği, sevildiğini, sayıldığını zannettiği kişinin kendisiyle ilgili ne düşündüğünü, nasıl da bir kalemde siliverebildiğinin SOMUT OLARAK BİR VÜCUT HALİNDE karşında durmasıdır.

Oysa ölümden bile çekinmeyip, “olsun ben gittikten sonra da; bir ben daha var benden içeri” diyen Yunus’un sözleriyle anlattığınız kişiydi O???

Geçen yıl, yeni yıl yaklaşırken hissettikleriniz, “aaa bu yılında sona ermesine birkaç gün kalmış” dediğiniz günleri anımsarsanız, işte yine aynı şaşkınlık nidasıyla, aynı cümleleri kurabilirsiniz. Bu; beklediğiniz yeni yılın son günleri… Değişen ne? Kaybettikleriniz, tükettikleriniz, sonuna geldikleriniz…Para, eş, arkadaş, sevgili, iş, yaş, sağlık, anneler, babalar… Bir yıl içinde hep GİDEN var ne yazık ki! “hayır efendim, kazandıklarımız yok mu” diyeceksiniz. Olmaz mı? Evlilikler, bebekler, yeni başlanmış iş hayatları, güzel kazançlar, dostluklar, bir hayvanınızın olması, müjdeler…

Demek istediğim de işte bu noktada başlıyor.Her şeyin ama herşeyin bir başlangıcı var. Evlilikler, bebekler, yeni başlanmış iş hayatları, güzel kazançlar, dostluklar, bir hayvanınızın olması, müjdeler… Bunlar başlangıçlar. Ama inanın hepsinin bir Sonu var. Sonsuzluk diye birşey YOK! Ne siz böyle genç dinamik ve canlı kalacaksınız, ne emek verdiğiniz dostluklar, ilişkiler, işler…Bu gelen YENİ YIL da geçiverecek; hiç birşey aynı kalmayacak, tükenecek, bitecek…Yok olacak!

“Bu kadar karamsar olmalımıydı eski yılın son yazısı” derseniz… “Maalesef GERÇEKLER ACIDIR.” derim. Sonsuzluğun olmadığı bilincini duyumsayarak yola çıkarsanız; kayıplarınızı da kolay kabullenirsiniz.

Mutlu ve bol KAZANÇLI BAŞLANGIÇLAR dileklerimle… Başlangıçlarınızın bitimlerinizden çok olmasını umuyor, İYİ YILLAR DİLİYORUM.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.