Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek sınavı tamamlandı

Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek sınavı tamamlandı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ağustos 2018 01:02

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Spor Bilimleri Fakültesi’nin alanında en başarılı okullar arasında yer aldığını ve öğrencilerin farklı branşlarda önemli başarılara imza attığını söyledi.

ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi’ne alınacak öğrencileri belirlemek için yapılan Özel Yetenek Sınavı tamamladı. 900 adayın ön başvuruda bulunduğu sınavların ardından 176 aday, öğrenci olmaya hak kazandı. Sınavların son gününde Rektör Şahin, öğrencilere moral ziyaretinde bulundu. Bu yıl başvuruların özel olarak yazılan bir uygulama ile web sitesi üzerinden gerçekleştirildiğini kaydeden Rektör Şahin, “Adaylar, ilgili sisteme gerekli olan bilgi ve belgelerini yükleyerek ön başvurularını kendileri tamamladı. Bu da, zaman ve işgücünden önemli bir tasarruf sağladı. 900 aday ön başvuruda bulundu ve 510 aday sisteme bilgi ve belgelerini yükleyerek sınava girmeye hak kazandı. Farklı branşlarda yarışan 176 aday asil, 88 aday da yedek olarak Spor Bilimleri Fakültemize kayıt hakkı kazandı. Okulumuz, alanında en başarılı okullar içinde yer alıyor. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası pek çok spor dalında şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Okulumuza yeni katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.

Bölümlerin aldığı öğrenci sayıları şu şekilde gerçekleşti: Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümüne 32, Normal Öğretim Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 60, İkinci Öğretim Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 49, Normal Öğretim Spor Yöneticiliği Bölümüne 18 ve İkinci Öğretim Spor Yöneticiliği Bölümüne 17..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.