Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

STK-Bürokrat birlikteliği sonuç getirdi

STK-Bürokrat birlikteliği sonuç getirdi
Aksaray Anadolu AŞ
28 Ağustos 2019 17:37

Aksaray Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun önderliğinde, Aksaray’dan Ankara’ya gelen heyet Devlet Su İşleri( DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve ilgili müdürleri ile dış havzalardan su getirilmesi konusunda toplantı gerçekleştirildi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda Gerçekleştirilen Toplantıya Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başta olmak üzere, DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekit Kayan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün ve İl Genel Meclis Üyeleri, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Eskil Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kırlı, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Tayfun Aydın, Uluırmak Sulaması Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Ayfer Karlı, Aksaraylı İş Adamı Ahmet Dabanlı katıldı.

Aksaray Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından toplantının açılış konuşması yapıldı. Aydoğdu “ bölgenin sulama suyu konusundaki durumu ve alınması gereken önlemler hakkında DSİ Genel Müdürü Aydın’a bilgiler verdi. Daha sonra Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, konunun uzmanlarına hazırlatılan dış havzalardan su getirme projesi sine vizyon eşliğinde katılımcılara aktarıldı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Aksaray adına büyük hayati önem taşıyan dış havzalardan su getirilmesi konusunda havza bazlı çalışmalar masaya yatırılarak DSİ Genel Müdürlüğü ve Ekibi ile birlikte çok önemli kararlar alındı ve Yakın bir zamanda toplantının yinelenmesine karar verildi. Sonuç olarak Eskil ve Sultanhanı İlçelerinde sulama konusunda geliştirilen özel projeler için pilot bölge olması kararlaştırılırken DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ekibine “çalışmalara, hemen başlanması” talimatını verdi. Kısa bir süre içerisinde Kızılırmak havzasından Aksaray’ a su getirmenin gayretleri ve çalışmaları içerisinde olacak olan Aksaray halkı konuya kilitlendi. Bütçesini de üstlenmek şartı ile Aksaray halkı Kızılırmak Suyunu Aksaray’a akıtmanın gayreti içerisinde olacaktır. Yapılacak olan projenin Aksaray’ımıza hayırlara vesile getirmesini dilediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.