Dolar 32,3341
Euro 35,1806
Altın 2.244,90
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

STK temsilcilerine ASÜ’nün gelişimini anlattılar

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, devasa görünen ancak tek seferlik olan, göz boyamak ve şov yapmak mantığında ilerleyen işler yapmadıklarını; küçük ama emin adımlarla ilerlediklerini söyledi..

STK temsilcilerine ASÜ’nün gelişimini anlattılar
Aksaray Anadolu AŞ
22 Eylül 2017 21:53

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, devasa görünen ancak tek seferlik olan, göz boyamak ve şov yapmak mantığında ilerleyen işler yapmadıklarını; küçük ama emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

– 800 Yıllık Bir Damarın Bugünkü Temsilcisi –

Rektör Şahin, iki yılı aşkın bir süredir, ekibiyle birlikte yapılan çalışmaları şehrin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcilerine anlattı. Sosyal Tesislerde düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplantısına yaklaşık 60 STK temsilcisi iştirak etti. ASÜ’yü, 1200’lü yılların başında Melik Mahmut Gazi’nin atmış olduğu ilim ve irfan tohumunun, derinliği 800 yıl öncesine giden bir damarın bugünkü temsilcisi olarak görmek istediklerini kaydeden Şahin, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ve bundan sonra yapacaklarımızı bu çerçeveye oturtmaya çalışıyoruz” dedi.

– Eyleyerek, İş Yaparak Konuşmayı Tercih Ediyoruz –

Göreve geldikten sonra, 2 Haziran 2015 tarihinde bir basın toplantısı düzenlediklerini ve o toplantının sonunda “Bir sonraki toplantımızda ‘yapacağız, edeceğiz’ şeklinde değil, ‘yaptık, ettik’ şeklinde ifadeler kullanacağız” dediklerini anımsatan Prof. Şahin, “Aylık toplantılar düzenlenmesine dair öneriler de gelmişti. Çok kısa aralıklarla yapılan toplantılarda anlatılacak şeyler de kısıtlı kalabiliyor. Biz, -siyaset biliminden alıntı bir ifadeyle- eyleyerek, iş yaparak konuşmayı tercih ediyoruz. Bu toplantımızda, iki yıldır heyecanla yaptıklarımızı anlatıp, sizleri de bu heyecanımıza ortak etmek istiyoruz” dedi. “Az da olsa devamlı olan” ilkesiyle hareket ettiklerini, büyük ve devasa görünen ama bir kereliğine mahsus işler yapmak yerine, küçük adımlarla ilerlediklerini anlatan ASÜ Rektörü, “Bunu, ‘iki günü birbirine eşit olan zarardadır’ ilkesiyle tamamlıyoruz. Küçük adımlarla ilerliyoruz ama bugünün dünden, bu yılın geçen yıldan daha iyi olmasına gayret ediyoruz” diye konuştu.

– Şehrin Kültür, Sanat, Spor Hayatına Katkı Veriyoruz –

Kültür ve sanat meselesini önemsediklerini, bu hususta pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini söyleyen Prof. Yusuf Şahin, “Aksaray, 1920’li yıllarda bir şehir ama sonrasında bu vasfını kaybediyor. 1989’da ise yeniden şehir olma vasfını kazanıyor, ancak şehre ait olan pek çok şeyi kaybederek şehir oluyor. Bizler, Üniversite’nin, Aksaray’ın spor, kültür, sanat hayatına katkı vermesini istiyoruz. Burada yapılan tüm etkinliklerimiz şehrimize açık. Şehirdeki bir vakıf, dernek veya birim, üniversitemizde bir etkinlik yapmak istediğinde, bunu hemen yapabiliyor. Bu hususta hiçbir zaman cimri davranmadık. Bu bir etkileme ve etkilenme süreci. Biz istiyoruz ki; Aksaray’a gelen gençler şehrimizin güzelliklerinden istifade etsinler; ama aynı zamanda ona, güzel şeyler de katsınlar” dedi.

– Kadınların Yönetim Sürecine Katılımını Önemsiyoruz –

Kadınların toplumsal hayatın içinde olmasının ve faaliyetlere katılmasının gerekli ve önemli olduğunu söyleyen Rektör Şahin, ASÜ idari kadrosunun yüzde 30’unun kadınlardan oluştuğunu belirtti. Türkiye’de kadınların yönetici olma durumunun her zaman konuşulduğunu, bazen kadınların yöneticilik meselesinin kendi içerisinde bir tartışmaya da dönüşebildiğini ifade eden ASÜ Rektörü, şunları söyledi: “Kadınlar dünyaya erkeklerden daha farklı bakıyor. Dolayısıyla, kadınlar sorunlara da başka bir pencereden bakabiliyor.

Sorunları farklı teşhis edince de çözüm yolları da farklılaşmış oluyor. Bu nedenle, kadınların yönetim sürecine katılıyor olmaları, bizim işlerimizi zorlaştırmıyor, tam aksine kolaylaştırıyor ve zenginleştiriyor.”

– Birlik ve Beraberliğin Gelişmesi Herkesin Hayrına Olur –

Şehirdeki üç dinamikle içli-dışlı olmak için büyük gayret sarf ettiklerini ve bunu büyük bir ölçüde başardıklarını söyleyen Prof. Şahin, ASÜ ailesi, STK’lar ve şehirdeki resmi kurumların en önemli üç dinamik olduğunun altını çizdi. Şahin’in bu konuya ilişkin değerlendirmesi şöyle: “Bizim en önemli paydaşlarımız ve iş arkadaşlarımız burada beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz. Biz çalışanlarımızla anlamlı zaman geçirdik; onları dinledik, birlikte yemek yedik, ziyaretlerde bulunduk. Aslında temel olarak, bizi biz yapan kültürel değerlerimizi burada oturtmaya çalıştık. Diğer taraftan STK’lar da bizim en önemli paydaşlarımız arasındadır. Bir diğer önemli paydaşımız ise şehirdeki diğer resmi kurumlar. Şehri, Vali’nin bir orkestra şefliği altında yönetmenin ne kadar kıymetli olduğunu Aksaray örneğinden görüyoruz. Geçmişte, il yöneticilerinin ayrı telden çaldıkları, herkesin bir yere çekiştirdiği ve ortak iş yapma kültürünün oluşmadığı dönemlere şahit olduk. Artık bunlar geride kaldı. Aksaray’ın birlik ve beraberliğinin gelişerek sürmesi herkese fayda getirir.”

– Şimdi Sıra Diş Hekimliği Fakültesi’nde –

Martin Luther King’in “Benim bir hayalim var” ifadesini anımsatan ve göreve başlarken, “Bizim bir hayalimiz var” dediklerini kaydeden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu hayalin en tepesinde, amiral gemisi olan 6 yıllık Tıp Fakültesi olduğunu kaydetti. Bunun hemen altında 5 yıllık Veteriner ve Diş Hekimliği Fakülteleri, bir altta 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi ve onun da altında 2 yıllık Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olduğunu dile getiren Şahin, “Bütün bunları tamamlayan ve buralarda lisansüstü eğitimleri tamamlayacak bir Sağlık Bilimleri Enstitüsü de bu hayalin içinde. Biz, bunların pek çoğunu seçim beyannamemize yazamadık ve kendimizi sadece Sağlık Bilimleri Fakültesi’yle sınırladık. Ama herkes kendisiyle gurur duyabilir. Bu iki yıllık süre içerisinde, Diş Hekimliği Fakültesi hariç tüm bu saydıklarımızı yaptık. Diş hekimliği Fakültesi de zaten hiçbir yerde dillendirilen bir vaat değildi ama artık hep birlikte bunu da istemeliyiz ve bu hususta el birliği içinde çalışmalıyız. Daha büyük hayaller kuralım. Hemen her seçimde ilk beşe giren bir şehrin istekleri ve hedefleri büyük olmalı” dedi.

– İşine ve Şehrine Aşık Olmayanlar Başarılı Olamaz –

Sağlık Kampüsünün bundan 10 yıl sonra çok daha farklı olacağını dile getiren Şahin, “Burasının, sağlıkla ilgili eğitimlerin üst seviyede verildiği bir kampüs olmasını istiyoruz. Bunu takviye eden bir takım çalışmalarımız da var. Sağlıklı bir gençlik için bisikletli ulaşımı teşvik ediyoruz ve Türkiye’nin ilk üniversite velodromunu yapıyoruz” dedi. Yaptığı işe, şehre ve ülkesine aşık olmayanların başarılı olma şansının olmadığına da dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Biz üniversitemizi ve şehrimizi seviyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz ve görev yaptığımız tüm arkadaşlarımızı seviyoruz. Bir hoş seda bırakmak istiyoruz” dedi. Toplantıda sırasıyla Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ve Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, sorumluluk alanlarındaki çalışmalar hakkında birer sunum yaptılar.

ASÜ yöneticilerinin sunumlarının ardından STK temsilcileri merak ettikleri sorulara cevap aradı ve şehre dair yapılabilecek çalışmalar konusundaki fikirlerini paylaştı. Rektör Şahin ve ekibi, tüm önerilere dair notlar aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.