Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

STK’lar Uyuyor İŞKUR Onların İşini Yapıyor

Gazeteci Yazar
13 Aralık 2017 17:22

Aksaray’da, yatırımcılar başta olmak üzere özellikle organize başta olmak üzere ticari faaliyet gösterenlerin en çokr yakındığı konuların başında kalifiye işçi sorunu gelmekte.

Sanayileşmiş, daha doğrusu sanayiye önem veren kentlerde, kalifiye eleman sorunun çözmek için en çok çaba gösteren birimlerin başında, sanayicileri, ticaret yapanları ilgilendiren STK lar gelir.

Devlet kurumlarından da aldıkları ciddi desteklerle STK lar, kalifiye eleman yetiştirebilmek için, acil gereksinim duyulan konularda eğitimler düzenler, kurslar açar, velhasıl ne gerekiyorsa onu yaparlar.

Bu çabalar da o kentin sanayi başta olmak üzere daha da gelişmesini, işsizlik oranının düşmesini, üretimin artmasını, insanların gelir seviyelirinin yükselmesini sağlayan önemli basamaklardan birisini oluşturur.

Ama ne hikmettir ki, Aksaray’da bulunan ve adına STK dediğimiz kurumlar ile bu kurumların başındaki yöneticiler bunlara çaba göstermek, kafa yormak yerine; “Biz yeniden nasıl yönetimi ele geçiririz, hangi bakan ile resim veririz, Vekil, Vali, belediye başkanı ile nasıl samimi oluruz” konularına kafa yoruyor ve bunları sağlamaya çaba gösteriyorlar.

Haa bir de, buraları basamak olarak kullanıp siyasi bir oluşum içerisinde kendimize yer bulabilirmiyiz çabaları var.

Bu konuda da çoğu zaman yoğun mesai harcıyorlar.

Adamların haklarını yememek lazım!

Ne demişler:

“Yiğidi öldür, hakkını yeme.”.

Tüm bu STK ların yapmaları gereken, öncülük etmeleri gereken işleri, Devletin bir kurumu olan İŞKUR üstlenmeye çalışıyor Aksaray’da.

Aslında STK ların lokomotif olup onlara destek olması gereken İŞKUR, lokomotif görevini kendisi üstlenmek zorunda kalıyor.

Birkaç ay sonra STK ların seçimi var.

Başlarında bulunan zatlar, tekrar yönetimi ele geçirebilmek için var güçleriyle uğraşıyorlar.

Bu arkadaşlar kendilerini hiç yormasınlar.

İşlerine güçlerine baksınlar.

Bütün STK ları İŞKUR Müdürü ve başarılı ekibine teslim etsinler olsun bitsin.

Nasılsa onların işlerini de İŞKUR yapıyor.

Hiç olmazsa STK ların masrafları azalır.

Vatandaş ta, gerek duyduğu zaman hiç olmazsa karşısında çözüm bulma gayreti içerisinde olan birilerini bulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.