Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Sultanhanı Beldesi’ne 157 TOKİ konutu yapılacak

Sultanhanı Beldesi’ne 157 TOKİ konutu yapılacak
Aksaray Anadolu AŞ
24 Şubat 2017 17:47

Aksaray’ın merkez Sultanhanı Belde Belediyesi tarafından TOKİ ile yapılan anlaşmayla 157 adet konuk yapılacak.

Türkiye’nin en büyük beldesi olma özelliğini taşıyan ve tüm belde halkının halı tamirciliği ile geçimini sağladığı Sultanhanı beldesinde, belediye ile TOKİ arasında yapılan anlaşmayla 157 adet TOKİ konutu yapılacak. Dar gelirli insanların ev sahibi olmasının amaçlandığı ve 2+1 ve 3+1 dairelerin yapılacağı Sultanhanı’nda çalışmalar önümüzdeki haftalarda başlayacak.

Konuyla ilgili bilgiler veren Sultanhanı Belde Belediye Başkanı Fahri Solak, Sultanhanı’nda ciddi anlamda konut sorunu olduğunu belirterek, bu sorunu ortadan kaldırmak için start verdiklerini söyledi.

TOKİ ile görüşme sağladıklarını ve çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlayacağını belirten Başkan Solak, “Göreve geldikten sonra Sultanhanı beldemizde en büyük sorunun konut ihtiyacı olduğunu fark ettik. Sultanhanı’nda ilk aşamada bir yer gösterdik ve kabul olmadı. Sonra belediyenin olan arsasını TOKİ ile anlaşarak devrettik. Şu anda TOKİ 157 konut yapacak. 157 konutun müteahhit işini de Ankaralı bir firma almış. Onlarda geldiler ve önümüzdeki haftalarda temel atma çalışmaları başlayacak. Konutlarımız 2 artı 1 ve 3 artı 1 olarak yapılacak. Bunların 33 dairesi 3 artı 1, 124 dairesi de 2 artı 1 olarak yapılacak. 2 artı 1 daireler dar gelirli vatandaşlarımız için, 3 artı 1 dairelerde durumu müsait olan vatandaşlar için yapılacak. Çalımalar 10 güne kadar yapılacak. Gerekli ruhsat işlemleri falan tamamlandı. Havaların düzelmesini beklemişlerdi. Bundan sonra da çalışmalar hızla başlayıp hızla devam edecek. Referandumdan önce de temel atma töreni yaparız. Müteahhitle görüştüğümüz kadarıyla yapım işinin tamamlanması için 500 iş günü verildi. Yaklaşık 2018 yılının Ağustos ayında da vatandaşlara teslim edilecek. TOKİ başladığı zaman 3-5 senede bitirmiyor. Çok kısa bir sürede yapıp bitiriyor ve teslim ediyor. Belediye olarak bizim bundan çok bir karımız yok. Ancak Sultanhanı’nda yaklaşık 200’e yakın sadece öğretmen var. Bunların birçoğu Aksaray’a gidiş geliş yapıyor. Bunların konut ihtiyacı oluyor” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.