Dolar 32,5008
Euro 34,6623
Altın 2.489,23
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 24°C

Sultanhanı için YSK çalışma başlattı

25 Ağustos’ta yayımlanan KHK ile ilçe olan Aksaray’ın Sultanhanı ile Artvin’in Hopa’ya bağlı Kemalpaşa beldelerinde ilçe seçim kurulları oluşturulması için YSK tarafından çalışma başlatıldı..

Sultanhanı için YSK çalışma başlattı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Kasım 2017 11:26

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile oluşturulan Aksaray’ın Sultanhanı ile Artvin’in Kemalpaşa ilçelerinde seçim kurulları kurulmasına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

YSK kararına göre, yeni kurulan Sultanhanı ve Kemalpaşa ilçelerinde ilçe seçim kurulları oluşturularak, söz konusu kurullara başkanlık edecek hakimler, siyasi parti üyeleri ve memur üyeler belirlenecek.

Ayrıca bu ilçe seçim kurulu ve sandık kurullarına Başbakanlık, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce mühür yaptırılarak, YSK tarafından seçim malzemesi alınacak.

Söz konusu işlemler Hopa ve Aksaray Merkez İlçe Seçim Kurullarının Seçmen Kütük Büroları tarafından yürütülecek.

OHAL kapsamında 25 Ağustos’ta yayımlanan 694 sayılı KHK ile Aksaray’ın Sultanhanı ile Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldeleri ilçe yapılmıştı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.