Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Sürdürülebilir turizme ihtiyacımız var

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tuncer, sürdürülebilir turizm anlayışının giderek daha fazla benimsenmeye başlandığını ifade etti..

Sürdürülebilir turizme ihtiyacımız var
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2017 01:05

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tuncer, sürdürülebilir turizm anlayışının giderek daha fazla benimsenmeye başlandığını ifade etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen Felsefe Toplantılarının 62’ncisin de konuşan Tuncer, “Alternatif Turizm Türlerinin Sürdürülebilir Turizm Anlayışı İçindeki Yeri” başlıklı bir sunum yaptı. Sürdürülebilir Turizmin, bir turizm türü olmadığına dikkat çeken Tuncer, ifadenin hem kitle, hem de alternatif turizm için bir felsefeyi yansıttığını belirtti. BM’nin, ekonomik büyüme, sosyal gelişme, kültürel ve doğal varlıkların korunmasının aynı anda sağlanmasının turizm sektörünün iyi yönetilmesiyle mümkün olabileceğine dair açıklamasının olduğunu anımsatan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tuncer, “Turizmin kaynağı olan doğal, tarihi, kültürel, sosyal ve estetik değerlerin korunup geliştirilerek çekiciliğinin sağlanması, sürdürülebilir turizm kavramı olarak ifade ediliyor. Günümüzde, değişen yaşam standartları, turizm faaliyetine katılanların özelliklerindeki değişim, çevre bilinci, ekonomik, sosyal, çevresel kaynakların dengeli kullanımına verilen önem, bölgesel dengesizliği azaltıcı etkisi, rekabet üstünlüğünü sağlama özelliği gibi nedenlerle sürdürülebilir turizm anlayışı giderek daha fazla benimsenmektedir” dedi. Sürdürülebilir turizmin ekonomik, çevresel ve sosyokültürel olmak üzere üç ana etkisi olduğunu söyleyen Tuncer, şöyle devam etti: “Dünyamız sürekli kirleniyor, atık sayısı çok fazla, denizler kirleniyor, aşırı yapılaşma, kalabalıklar ve suçun artması gibi gerçekler söz konusu. Tüm bunlar için sürdürülebilir turizme ihtiyacımız var.”

Yapılan sunumun ardından Mehmet Tuncer, kendisini izleyen akademisyen ve öğrencilerin sorularını yanıtladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.