Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Tarım Platformu: Artık söz sadece milletindir

Aksaray Canlı Hayvan Pazarında Bir Araya gelen Tarım Platformu Üyeleri Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkma adına ortak basın açıklaması yaptı..

Tarım Platformu: Artık söz sadece milletindir
Aksaray Anadolu AŞ
19 Temmuz 2016 12:05

Yapılan programa Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve il Genel Meclis üyesi Mahmut Aktürk, Aksaray Kasaplar Odası Başkanı Kani Yerli, Üreticiler ver Celepler katıldı.

“Ülkemize milletimize yaşantımıza ve iş hayatımıza karşı yapılan bu darbe girişimini tanımıyoruz” diyen Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

Milletimizin iradesine ve demokrasimize kalleşçe ve haince vurulmuş bu hançeri kesinlikle kabul etmiyoruz. Halkın iradesi ve güveniyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz mesnetsiz kalkışmanın karşısındayız. Aksaray Ticaret Borsası olarak Devletimizin ve milletimizin yanında ve Demokrasimizin savunucusuyuz. Türk Milletinin namusu sayılan TBMM’ye ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesine Cumhurun başındaki Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan haince, kalleşçe ve sinsice girişim yapanları uyarıyoruz. Türk Milletinin mesele vatansa bir araya gelerek omuz omuza verdiklerinde ne tank, ne top ne de ağır silahlar etki edebilir. Milletimizin yüreğinde ‘’ÖNCE VATAN’’ düsturuyla hareket etme düşüncesi olduğu müddetçe hiçbir tahrik ve girişim amacına ulaşamaz. Allah Birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Müslüman Türk Halkının inancı tamdır. Ülkesini işgal etmek isteyen ve ülkesine hainlik yapanlara karşı aklıyla, gücüyle, imanıyla mücadele eder. Bunun en canlı örneği Çanakkale Savaşıdır. Ben buradan öncelikle Başkomutan Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, vekillerimizi, Valimizi Belediye başkanımızı, Emniyet ve TSK’daki imanlı ve inançlı güvenlik güçlerimizi ve en önemlisi milli iradeye sahip çıkarak darbe girişimine kalkışan tankların önüne set oluşturan ve akabinde demokrasi nöbeti tutan asil Türk halkını kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak İse “Biz sivil toplum kuruluşları olarak; tüm halkımızın ve sesimizi duyan herkesin, içinde geçmekte olduğumuz kritik sürecin bilincinde olduğuna, davasına, ülkesine ve milletine ve topyekûn dönüşümün ruhuna uygun davranıp gerekli sorumlulukları yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dik duruşu, Millerimizin azmi, imanı, birlik ve beraberliği sayesinde bu alçakların emeline ulaşamadı. Kim ne yaparsa yapsın bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. ” dedi.

Aksaray damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı ve il genel meclis üyesi Mahmut Aktürk “Ülkemizin geleceğini çoluğumuzun çocuğumuzun yarınlarını çalmaya çalışan bir güruha karşı gerçekten aziz Türk Milleti olarak ciddi bir zafer kazandık. Bu arada en büyük dik duruşu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanımız, hükümetimiz, siyasilerimiz, basın yayın kuruluşlarımız ama özellikle yürekli, cesur, Türk Milleti kazanmıştır. Tankların önüne yatan, tankların üstüne çıkan, savaş meydanında savaşır gibi silahsız bu mücadeleden zafer ile ayrılan aziz Türk milleti olmuştur. Allah bu millete bir daha böyle günler yaşatmasın. Bu olay gösterdi ki bu millete hiç kimse darbe yapamaz. Bundan sonra bunu düşünemez bile. Allah hepinizden razı olsun hepinize saygılar sunuyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.