Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Tarım ve Hayvancılığın kalbi Aksaray’da atacak

Aksaray Ticaret Borsası ve Aksaray Belediyesi işbirliği ile yapılacak Canlı Hayvan Pazarı ve Canlı Hayvan Borsası hakkında bilgilendirme toplantısı ve inceleme gezisi düzenlendi..

Tarım ve Hayvancılığın kalbi Aksaray’da atacak
Aksaray Anadolu AŞ
27 Şubat 2016 16:35

Aksaray Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya Borsa Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Borsa Meclis Başkanı, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’dan övgü ile bahsederek şunları söyledi:

“Bugün hakikaten büyük bir sevinci paylaşıyoruz. Aksaray Ticaret Borsası ve Aksaray Belediyesi işbirliği ile hedeflerimiz vardır. Şehir dinamikleri ile beraber çalışır. Bizde Aksaray belediyesi ile omuz omuza vererek Aksaray’ımıza ve sektörümüze iyi hizmetler vermenin gayreti içindeyiz. Bugünde Aksaray’ımız için çok büyük ihtiyaç olan bölgenin en büyük canlı hayvan borsasını inşallah 100 gün içinde Aksaray’ımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Projemizin ihalesini önümüzdeki hafta içinde yapacağız. İnşallah 100 gün sonra teslim alacağız. Bu bizim için çok önemli. Ben burada Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı ’ya teşekkür ediyorum. Başkanımız bize ilk günden verdiği sözü tuttu. Kendisine bir kez daha herkesin huzurunda teşekkür ediyorum.”

Özkök, Aksaray’daki 3 mega projeden biri olarak adlandırdığı Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret İhtisas Merkezi alanından da bahsederek “ Belediye-Borsa işbirliği ile bölgenin en büyük Tarım Ticaret Merkezini Aksaray’ımıza yapıyoruz.183 bin 987 metrekare alan içerinde 164 adet dükkân ve işyeri olmak üzere 19 bloktan oluşan ve ayrıca Selçuklu mimarisi tarzında Aksaray’ımıza yakışır şekilde 1500 metrelik 3 katlı idari binası ile sosyal tesisler olarak 3 adet banka yeri 2 adet sosyal tesisi ve ihtiyaç duyulacak noktalarıyla beraber Aksaray’ımıza bölgenin en büyük Tarım Ticaret Merkezini inşallah kazandıracağız.” Dedi.

Aksaray Ticaret Borsası idaresi olarak yakında yeni yere taşınacaklarının altını çizen Özkök “Aksaray Ticaret Borsası ve Tarım Ticaret İhtisas Merkezi’nin Şu anda %85 seviyesinde sadece kilitli parke taşı ve arasının asfalt yolları kaldı. Biz Ticaret Borsası idaresi olarak yeni binamızda hizmete başlayacağız. Mayıs ayı itibarıyla üyelerimizin hepsi yeni işyerlerinin içinde olacak. Üyelerimiz yeni yerlerinde Aksaray’a tarım alanında hizmet vermeye başlayacaklardır” dedi.

“Yakın zamanda Aksaray’ımıza yine önemli projelerin müjdesini vereceğiz” diyen Başkan Özkök “Ben başkanımıza Aksaray Ticaret Borsasının her projesine sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Bizde Aksaray belediyesi ve şahsının yapacağı her projede borsa olarak maddi manevi her türlü katkıda bulanacağımızı başkanımıza beyan ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Yazgı ise birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti şu şekilde dile getirdi:

“Bizlerde bu heyecan, bu arzu oldukça biz Allah’ın izniyle biz Aksaray’ı sadece marka şehir yapmakla kalmayacağız belki onunda ötesine geçirecek bir çalışmanın temelini atmış olacağız” dedi. Başkan Yazgı “Sivil toplum kuruluşlarıyla, odalarımızla borsamızla biz bir bütünüz. Şehre yapılacak bütün katkıları elbirliği içinde yapalım. Birlik ve beraberlik içinde yaparsak birçok işi en iyi noktaya getireceğimize inanıyoruz. Diyerek sözlerini şöyle sürdürdü “Bu güzel çalışmanın temelleri geçen yıl atılmıştı. Bizim belediye olarak burada yapacağımız asfalt çalışmasından tutunda altyapıyla ilgili çalışmalara varıncaya kadar elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizler diğer belediyeleri takip ediyoruz. İnceliyoruz. Örnek aldığımız ve en iyisini uygulamaya çalıştığımız projeleri şehrimize uygulamaya çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Buradaki kesimhanenin devredilmesiyle ilgili. İhalesine çıkmıştık. İncelediğimiz birçok belediyede bunu doğru kanal olarak ofisin, borsanın birlikte yapıldığını gördükten sonra bizde bu ihaleye çıktık. Ve sonucunda Borsa başkanımız ekibi ile birlikte orayı aldı. Şu anda işletmesine devam ediyor. İleriki dönemlerde inşallah bu yeni yapacağımız yere onun taşınması da gerçekleşecek.”

Konuşmasında canlı hayvan borsasına da değinen Başkan Yazgı, “Biliyorsunuz Aksaray Tarım ve Hayvancılık noktasında bölgenin en büyük yerlerinden birisi. Parlayan yıldızlardan bir tanesi. Bize yakışır bir şekilde sunumunun yapılması gerekiyordu. O konuda sağ olsun borsa başkanımız bizi kırmadı ortaklaşa yapacağımız bir proje ile inşallah Aksaray’ımıza güzel bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız.” Dedi. Belediye olarak Aksaray’a en güzel şekilde hizmet vermenin gayretinde olduklarını belirten Başkan Yazgı Laf üreten değil, iş üretenlerle bu şehri en iyi noktalara getirmeye çalıştıklarını ifade ederek “Biz bundan sonra önümüze bakıyoruz. Laf üreten değil; iş üreten bir ekibiz. İş üretenlerle beraber bu şehri en iyi noktaya getirmek için çalışma ve gayret içinde olacağız. Bende borsa ile beraber olduğumuz için, projelere beraber başlayıp devamını da beraber getirdiğimiz için borsa başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun ”dedi.

Özkök “ Aksaray’ın heyecanı olan ve çalışan insanlara ihtiyacı var. Bizde belediye başkanımızda bu azmi ve heyecanı görüyoruz. İnşallah yolu açık.” şeklinde konuştu.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindekiler daha sonra Borsa Belediye İşbirliği ile yapılmakta olan Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret İhtisas Merkezi Alanına geçerek modern Ticaret Borsası hizmet binasında gezi ve incelemelerde bulundu. Borsa Başkanı Özkök, Başkan Yazgı ‘ya yeni borsa binasını gezdirerek Aksaray’a yakışacak nitelikteki bina hakkında bilgi verdi.

Başkan Yazgı ve Borsa Başkanı Özkök daha sonra yine Borsa-Belediye işbirliği ile yapılacak plan ve 100 günde bitirilmesi hedeflenen Hayvan Ticaret Borsası’nın yapılacağı yerde inceleme yaparak proje hakkında bilgi verdi.
Borsa Başkanı Özkök “ Yapacağımız iş Canlı Hayvan Park Pazarı ve Canlı Hayvan Borsası. Mülkiyeti Aksaray Ticaret Borsasına ait. 37 bin 343 metrekare alan üzerinde projeleri hazırlandı. 11 bin 052 metre kapalı alanı olacak. Bunun içinde 250 metrekare idare alanı, 250 metrekare sosyal tesis alanı ve 66 metre de giriş kapısı olacak. Aksaray borsasına ve belediyesine yakışır çok güzel bir girişle dezenfeksiyon tünelinden geçerek park yerine gelecek. Hep iddialı konuşuyoruz yaptığımız her işi sadece Aksaray adına değil bölgede tek olması için gayret gösteriyoruz. Bu tesisin yanında yine Aksaray’a yakışır, tarım sektöründeki vatandaşlarımıza yakışır bir şekilde bölgenin en büyük Canlı Hayvan Borsasını bu arazide inşallah tesis edeceğiz. Hedeflediğimiz süre tam 100 gün. 101 gün değil 100 gün içinde inşallah burayı düğmesine basıp çalıştıracağız. İnşallah temel atmasından başlayarak düğmeye basması da yine belediye başkanımıza nasip olacak. Aksaray belediyesi ve Aksaray Ticaret Borsasının işbirliği ile bu projemize başlamış bulunuyoruz. Canlı Hayvan Borsamızın başta sektördeki hayvancı kardeşlerimize, Aksaray Ticaret Borsamıza, Aksaray Belediyemize ve tüm Aksaray’ımıza ve ülkemize hayırlı oldun diyorum” Dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ’da “Canlı Hayvan Borsası projesi şu anda hazır. Yerinde de bakma fırsatımız oldu. 100 gün içinde bitirilmesi hedefleniyor. Allah razı olsun. Biliyorsunuz mevcut hayvan pazarı yerinde hem koku hem de ulaşım konusunda sıkıntı vardı. Bulunduğu mevcut konumun bize yakışmadığından dolayı. Şimdi ise hem bize yakışır hem de Avrupa standartlarına uygun Bölgenin de en güzel Pazar alanı olacaktır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Tekrar Aksaray’ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” Şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.