Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Tarımsal sulama önceliğimizdir

Tarımsal sulama önceliğimizdir
Aksaray Anadolu AŞ
5 Eylül 2018 21:03

Aksaray’da 25 yerleşim alanının tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan sulama hattı kapalı sulama sistemine dönüştürülmesi projesi inşaatını inceleyen Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve beraberindeki heyet Aksaray Ticaret Borsasını Ziyaret ederek sulama sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy Merkez İlce Başkanı Hamza Aktürk, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, İl Genel Meclis Üyesi ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Uluırmak Sulaması Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Ayfer Karlı, Yenikent Belediye Başkanı Mehmet Akdere, Ak Parti Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yenisan, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci Duman, Meclis Üyeleri Hasan Kurt ve Erdal Yıldız katıldı.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu su tarımsal anlamda önceliğimiz diyerek şu ifadelere yer verdi.

“ Bu gün Aksaray Ticaret Borsasındayız. Bu teşkilat bu bina Aksaray’da pek çok şeyi başarmış, anlattığım sorumlulukların hem kıymetini biliyor, hem gücünü biliyor, hem bu işin takatinin nelere bali olacağını biliyor. Bu gün buraya dertleşmeye geldik. Öylede olduğuna inanıyorum. Arkadaşlarımızla Aksaray’ı konuştuk, tarımı konuştuk, sulamayı konuştuk. Aksaray da su tarımsal konularda birinci sıradadır. Her zaman hayati bir önem arz ediyor. Şu anda biz mamasın barajının mevcut sulama sistemini kapalı devreye alan bir projeyi başlattık. İnşaatı devam ediyor. İnşaat alanını inceledik ve oradaki sulama birliği görevlisi arkadaşlarımızdan, Müteahhidimizden, DSİ Müdürümüzden bilgiler aldık. Orada çok guru verici, sevindirici çalışmalar olduğunu öğrendik. Tabi şimdi endişemiz hemşerilerimizin de endişesi o çalışmaların ekonomik müzayaka sebebi ile gecikmemesidir. Onun için bir el birliği yaptık. Karşılıklı istişarelerde bulunduk. Bizim için ufkumuzdaki hedef Aksaray’ın Konya ovasına doğru açılan sahayı, yine aynı şekilde Nevşehir’ e doğru açılan sahayı, Ankara’ya doğru açılan sahayı ve verimli Aksaray ovalarını sulayacak suyu temin edebilme imkânları birinci gündem maddemiz. Bu konular la alakalı görüş alışverişinde bulunduk. Biz borsamıza teşekkür ediyoruz. Sayın başkanımız Hamit Bey’e teşekkür ediyoruz. Hürmetler ediyoruz. Saygılar sunuyorum” dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise “Şehrimizin Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ağabeyim ve değerli il başkanımız ve teşkilatı ile birlikte ayaklarının tozu ile Aksaray’ımız için çok büyük önem arz eden kapalı sulama sistemine dönüştürülmesi projesi inşaatını incelediler. Biz de Aksaray ticaret borsası ve sektör paydaşları olarak suya çok büyük önem veriyoruz. Bu konu da son gelişmeleri bizlerle paylaşmak için buraya gelen Cengiz Aydoğdu vekilime hastalığı yerinde teşhis ettiği, yerinde bizzat kontrol ettiği ve bizlere de önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda bilgiler verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Aksaray’ın 180-200bin dekar tarım alanını kapsayan bir alanda faaliyet gösteren sulama birliği kapalı sisteme geçmesi ile önemli bir projeye imza atmış oldu. Sayın vekilimin çok büyük emeği ve gayreti ile bu proje Aksaray’a kazandırıldı. Kendisine müteşekkiriz. Bu projenin önümüzdeki yıl sulama sezonuna yetişmesi çok önemli bir durumdur. Bu konuda da eksiklerimiz var. Yüklenici firmanın yapması gerekenler var. Sayın vekilimde burada söz verdi. İnşallah gayret gösterilecek. Bizde sivil toplum örgütleri olarak bu projeye sonuna kadar destek vereceğiz. Bizler birlikte daha güçlüyüz. Sayın vekilimin önderliğinde her projeye destek vereceğimizin sözünü buradan bir kez daha veriyorum. Ben kendilerine Aksaray’ a verdiği önemden ve özellikle son günlerde köy köy gezerek sektör temsilcileri ile bir araya gelerek sorunlarını

dinleyip çözümü konusunda gerekli makamlara ulaştırdığından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. İyi ki Aksaray’ımızın böyle bir ağabeyi var diyorum hepinize saygılar sunuyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.