Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Taş Kırma Ünitesi hizmete başladı

Taş Kırma Ünitesi hizmete başladı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ocak 2019 20:38

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde taş kırma ünitesi hizmet vermeye başladı.

Geçtiğimiz yıl hizmete giren Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Vücut Dışı Şok Dalgalarıyla Taş Kırma (ESWL) ünitesi böbrek taşlarını yok edilebilecek.

ESWL cihazlarının en büyük özelliği; hedeflenen taşa çok küçük odaklı şok dalgaları uygulayabiliyor olmasıdır. Bu sayede taş kırma işlemi hastalar için ameliyata gerek kalmadan ağrısız ve konforlu bir şekilde gerçekleşmektedir. Ayrıca şok dalgalarının küçük bir odakta toplanarak taşa uygulanması, çevre böbrek dokularında meydana gelebilecek hasarı önlemekte ve yüksek parçalama verimliliği sunmaktadır. Bu cihaz elektromanyetik olarak şok (ses) dalgaları oluşturmakta, bu sayede efektif bir şekilde ses dalgasını odak noktasına ulaştırmaktadır. Bu işlem sırasında cihaz çok az ses çıkarttığı için hastayı rahatsız etmemektedir.

Bu sistemi hamileler de, kanama bozukluğu olan hastalarda, kanama bozukluğuna sebep olacak ilacı kullanan hastalarda ve ciddi enfeksiyonu olan hastalarda uygulama şansımız yoktur. Bu sistem hastanın iyi seçilmesi ve ESWL’nin sınırlarının iyi bilinmesiyle başarı oranı ciddi oranda artmaktadır. Hastadaki başarı oranı taşın büyüklüğü, böbrekteki yerleşim yeri, taşın cinsi, hastadaki vücut kitle endeksi ve kullanılan enerjiye göre değişmektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.