Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor

Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
19 Şubat 2018 20:49

Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk yapıların yıkımlarına devam ediyor.

Aksaray’da huzur ve güvenin tesisine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Aksaray Belediyesi fen işleri müdürlüğü ve kentsel tasarım müdürlüğü tarafından tespit edilen kokulu madde ve alkol bağımlılarının yuvası haline gelmiş metruk binaların yıkımı sürdürülüyor.

Aksaray belediyesi Fen İşleri ve İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipleri, Şeyh Hamit Mahallesi 22.cadde üzerinde bulunan metruk bir yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Aksaray Belediyesi yetkilileri, metruk yapıların yıkımlarını, bina sahiplerinin veya mahalle sakinlerinin ve mahalle muhtarlarının dilekçelerine istinaden gerçekleştirildiğine dikkat çekerek

“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaların, gerekli izinlerin alınmasının ardından kontrollü bir şekilde yıkımını gerçekleştiriyoruz” dediler.

Yetkililer, “Mahallelerimizde, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini her şeyden daha çok önemli. Mahalle muhtarlarımız ile metruk binalar hakkında zaman zaman istişarelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmeleridir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan müdahale ederek çözüm üretebiliriz” şeklinde konuştular..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.