Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Televizyon Cumhuriyeti isimli oyun sahnelendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehirde tiyatro kültürünün gelişmesi için yapılacak çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını söyledi..

Televizyon Cumhuriyeti isimli oyun sahnelendi
Aksaray Anadolu AŞ
23 Mayıs 2016 12:01

ASÜ Tiyatro Topluluğu, yılsonu gösterisi kapsamında “Televizyon Cumhuriyeti” isimli bir oyun sahneledi.

Farklı skeçlerden oluşan oyunda, televizyon kanallarındaki programlarda ortaya çıkan manzaralar mizahi bir dille ele alındı. Televizyon kültürünün günlük yaşama ve sosyal dokuya etkisinin irdelendiği oyunda, ASÜ Tiyatro Topluluğu öğrencileri performanslarıyla alkış aldı.

Oyunun ardından kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, amatör ruhla yapılan sanatsal ve sportif faaliyetleri imkânlar ölçüsünde desteklemeye çalıştıklarını, bu desteklerin daha da artması yönünde samimi gayretler içerisinde olduklarını belirtti. Aksaray’da bir Şehir Tiyatrosu kurulmasını arzu ettiklerini ve bunun için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydeden Şahin, “Kurulacak bir Şehir Tiyatrosu, tiyatro kültürünün gelişmesi adına büyük önem arz ediyor. Bu iş başlamadan olmaz. Bugün başlanırsa, atılan tohumlar yıllar içinde bu alandaki gelişimlere de öncülük eder. Kurulacak bir Şehir Tiyatrosu, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm tiyatro severlere, kendilerini gösterebilecekleri bir mecra da sunmuş olur” dedi.

Yapılan bu kısa konuşmanın ardından Rektör Şahin Topluluk öğrencilerine çiçek takdim etti ve başarılarının devamını diledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.