Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

TEOG sınavına girenler bu habere dikkat!

TEOG’da cevap kağıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalar yapmak sınavı geçersiz sayacak..

TEOG sınavına girenler bu habere dikkat!
Aksaray Anadolu AŞ
23 Kasım 2015 12:47

TEOG için geri sayım başladı. 1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi 25-26 Kasım’da uygulanacak sınavlarda ter dökecek. Sınavlarda dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sınav kuralları. Çünkü cevap kağıdına yapılan küçük bir karalama bile sınavın geçersiz sayılmasına neden olabilir.

İşte Bakanlığın e-kılavuzuna göre bu yıl dikkat edilmesi gerekenler:

Sınavlar öğrencilerin eğitim gördükleri okullarda Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır. Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmayacaktır.

Ortak sınavlar, birinci günde üç ders yazılısı tek oturum, ikinci günde üç ders yazılısı tek oturum olmak üzere iki oturum halinde uygulanacaktır.

Örnek işaretleme yapılmaması sebebiyle optik okuyucu tarafından okunamayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru olarak kabul edilmeyecektir. Cevap kağıdı üzerinde, optik okuyucu tarafından okunmayı engelleyecek işaretleme ve karalamalar bulunursa sınav geçersiz sayılacak.

Sınavlarda her oturum ayrı ayrı yapılacak üç ders yazılısını içerecek, her bir ders yazılısı için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacaktır.

Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava alınmayacaklardır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacaktır.

Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda salon görevlisi öğretmenlere ait olacaktır.

Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınacak fakat bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Bir oturum başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkamayacak. Sınavın tamamlanmasına 5 dakika kala da sınıftan çıkmak yasak olacak.

Kitapçık türlerini, cevap kâğıdına işaretlemeyi kesinlikle unutmamak gerekiyor. A, B, C, D olmak üzere dört kitapçık türü kullanılıyor.

Mazeret sınavlarının 12 13 Aralık 2015 tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının ocak ayında açıklanması bekleniyor.

Öğrenciler, 25 Kasım Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 26 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

24 SAAT NÖBET TUTULACAK

Baskı sürecinde kapalı dönem çalışmasına katılan 60 personel, sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra 20 Ekim-26 Kasım’da kapalı devre çalışmasına alındı. Ortak sınavın iş ve işlemlerinin yürütüldüğü Gölbaşı Ballıkpınar Kampüsü’nde, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ile yapılan protokolle güvenlik tedbirleri artırıldı. Bu kapsamda, sınav evrakının basım aşaması olan kapalı devre süresince 24 saat esaslı silahlı nöbetçi uygulamasına geçildi.

Sınav evrakının sevkiyatında kullanılan kamyonların kapıları ve sınav merkezlerindeki sınav kutuları muhafaza odalarının güvenliği, özel kilit sistemi ve emniyet ile jandarma güçlerinin 24 saat esasına dayalı nöbet tutmasıyla sağlanacak.

Sınav evrakının sınav merkezine güvenli dönüşü için de gerekli tedbirler alınacak. Tüm araçlar gidiş ve dönüşlerinde GPS ile sürekli takip edilecek. Bu yıl, her yazılı dersin sınavında kullanılacak öğrenci yoklama listesi, salon oturma düzeni planı ve tutanak tek evrak olarak düzenlendi. Öğretmen sınava girmeyen öğrencinin durumunu, adının karşısına kodlayarak belirtecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.